Menu
Brasils Neymar takker Venezuelas Richard Celis for kampen. Venezuela stilte med et nødlandslag, og var sjanseløse i Copa Americas åpningskamp. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB

Brasil startet omstridt Copa America med seier mot nødlandslag

Koronarammede Venezuela hadde lite å stille opp med mot Brasil, da Copa America ble sparket i gang søndag. Brasil vant enkelt 3-0.

Av NTB | 14.06.2021 02:52:41

Sport: Mens EM er i gang i Europa ett år etter at mesterskapet egentlig skulle ha blitt spilt, ble første kamp i Copa America spilt i Brasilia søndag.

Sjelden har en fotballturnering hatt så store problemer før start som denne. Sponsorproblemer, store protester, flyttingen av mesterskapet fra Colombia og Argentina til et Brasil som har vært i koronakrise og nye smitteutbrudd har preget oppkjøringen til mesterskapet.

Søndag kom endelig fotballen i gang, men fortsatt overskygget det utenomsportslige det som skjedde på banen. Venezuela måtte kalle inn 15 nye spillere til kampen etter et smitteutbrudd med minst åtte positive prøver.

Venezuelas svar på det norske nødlandslaget var sjanseløse i åpningskampen. Brasil dominerte fra start til slutt mot de uerfarne motstanderne, og vant 3-0 etter mål fra Marquinhos, Neymar og Moacir Barbosa.

Etter 63 minutter doblet Neymar ledelsen med et straffespark etter at Danilo ble dyttet over ende i feltet.

På tampen av kampen viste Neymar dribleferdighetene da han rundet Venezuelas keeper Joel Graterol og la inn slik at Barbosa kunne sende ballen i mål med brystkassa.

– Uansett om det er en privatkamp, Copa America eller VM-kvalifisering, så spiller vi for å vinne. Venezuela ville forsvare seg til uavgjort, men vi var mer aggressive i den siste tredelen av banen, sa Brasil-kaptein Casemiro.

Flere i Brasil er sterkt kritiske til at Copa America blir arrangert i landet som er blant landene som er hardest rammet av koronakrisen.

Brasil og Venezuela er i gruppe med Colombia, Ecuador og Peru. Colombia innledet mesterskapet med å slå Ecuador 1-0. Edwin Cardona ble matchvinner etter en smart frisparkvariant.

Finalen spilles på mektige Maracanã i Rio de Janeiro 10. juli.

Underveis hadde Brasil sjanser nok til å vinne med langt mer. Første mål kom etter 23 minutter, da Marquinhos styrte en corner i mål fra kloss hold.

Ifølge brasilianske medier har landslaget erklært at de vil spille turneringen i protest mot kaoset som er rundt mesterskapet.

(©NTB)

Flere nyheter: