Menu
Brasils Raphinha (th) jubler sammen med Neymar sitt første landslagsmål da Uruguay ble slått 4-1 i den søramerikanske VM-kvalifiseringen. Foto: Andre Penner / AP / NTB

Brasil og Argentina på god vei mot VM

Fotballstorhetene Brasil og Argentina damper i vei mot VM i Qatar neste sommer. Torsdag nedsabelet Brasil Uruguay med 4-1, mens Argentina vant 1-0 over Peru.

Av NTB | 15.10.2021 07:52:57

Sport: Rent teoretisk er ingenting klart ennå, men Brasil kan snart bestille VM-billietten. Til tross for at Argentina slet hjemme mot Peru har ingen av lagene har tapt ennå i den søramerikanske VM-kvalifiseringen.

Brasil hadde på papiret den kanske vanskligste kampen av de to, men fikk ingen problemer med å sende Uruguay hjem med et sviende 1-4-tap.

Neymar sprakk nullen etter ti minutter før Raphinha, i sin første lanndskamp fra start, sto for både 2-0 etter 18 minutter og 3-0 etter en snau time.

– Jeg kan ikke helt beskrive hvor glad jeg er. Jeg hadde kunne spilt i det uendelige i kveld, men nå skal jeg fortsette med det som tok meg hit – å gjøre det så godt jeg kan i Leeds, for jeg vil tilbake hit, sa Raphinha.

Luis Suárez reduserte til 1-3 for Uruguy et drøy kvarter før slutt før Gabriel Barbosa punkterade kampen i det 83. minutt.

I Buenos Aires sendte Inter-spisen Lautaro Martinez Argentina i ledelsen med en heading like før lagene gikk til pause. Flere mål ble det ikke, men Peru kunne fått 1-1 etter å ha fått straffe, mens Malmö-spilleren Yoshimar Yotun sendte ballen i tverrliggeren.

I den tredje kampen slo Chile Venezuela med 3-0.

Brasil topper tabellen, seks poeng, foran Argentina. De har ni poeng med de Uruguay på femteplassen. Ecuardor og Colombia følger på de neste plassen. De fire beste fra Sør-Amerika går til VM, mens femteplassen gir omspill mot vinneren av Oseania.

(©NTB)

Flere nyheter: