Menu
Det er fortsatt tiltak mot koronaviruset i Brasil, men flere steder, som i Rio de Janeiro, er flere nå bekymret for økende fattigdom. Foto: Silvia Izquierdo/AP/NTB

Brasil har passert 150.000 koronadødsfall

Brasil passerte lørdag 150.000 koronarelaterte dødsfall. Det dør færre hver dag enn i sommer, men så mange at eksperter mener landet fortsatt er i første bølge.

Av NTB | 11.10.2020 01:38:02

Medisin og helse: Latin-Amerika og Karibia er nå den verst rammede regionen i verden, viser tall fra helsemyndighetene der. Lørdag passerte regionen 10 millioner smittetilfeller, og mer enn 360.000 dødsfall.

Bare Peru (100) og Belgia (87) har flere koronadødsfall per 100.000 innbyggere enn Brasil med sine 70. Lørdag opplyste helsemyndighetene i Brasil at landet nå har registrert 150.198 koronarelaterte dødsfall.

De daglige tallene viser at det har vært en jevn nedgang i dødsfall siden i sommer, men nedgangen er svakere enn i Europa og Asia. Det får eksperter til å mene at Brasil fortsatt er i bølge nummer en av viruset.

– Det kan sammenlignes med å komme ned fra Himalaya til Alpene, du er fortsatt på et fjell, sier den brasilianske smitteforskeren Jose David Urbaez.

Brasilianske myndigheter har vært splittet i synet på korona. President Jair Bolsonaro har vært motstander av strenge restriksjoner, mens delstatsguvernører har gått imot ham.

(©NTB)

Flere nyheter: