Menu
Brannvesenet bistår helsevesenet for eksempel ved ulykker, som her i Våle ved Tønsberg der en buss hadde sklidd av veien. Ingen ble skadd i hendelsen. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen / NTB

Brannvesenet ber om nasjonal avklaring om vaksiner

Flere ledere i brannvesenet i Trøndelag ber om en nasjonal avklaring på hvem i brannvesenet som kan få koronavaksinen.

Av NTB | 11.04.2021 00:53:11

Ulykker og naturkatastrofer: Flere kommuner i Trøndelag er i ferd med å vaksinere lokale brannvesen, skriver Adresseavisen. Brannsjef Bernt Lein i Fosen brann- og redningstjeneste er blant dem som ber om en nasjonal avklaring på om det er greit eller ikke.

– Jeg tror noen vil påstå at vi sniker i køen. Selv om de fleste vil klappe for det, sier Lein.

Problemstillingen gjelder flere steder enn i Trøndelag. Brannvesenet på Romerike har tidligere sagt til Romerikes Blad at de kan bli nødt til å si nei til oppdrag hvis de ikke vaksineres.

Folkehelseinstituttet skrev i mars til landets kommuner at brannmannskaper som gjør helseoppdrag kan vaksineres, men det ble presisert at dette må tolkes strengt. Alt personell som kan tenkes å bistå ved ulykker kan ikke vaksineres, slo FHI fast.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) skriver at de har tatt opp problemstillingen med FHI.

Arvid Vollum, daglig leder for Midt-Norge 110-sentral, støtter kravet om en nasjonal avklaring.

– Det ville ført til likebehandling av mannskapet, og vi ville sluppet at brannpersonell er ulikt prioritert fra sted til sted, sier han til Adresseavisen.

(©NTB)

Flere nyheter: