Menu
Et brannhelikopter jobber med å slukke en brann som sprer seg raskt i vegetasjonen ved Espeland nord i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Brannvesenet: Bebyggelse truet av skogbrannen på Espeland

Skogbrannen på Espeland nord i Bergen sprer seg raskt. Brannvesenet har ikke kontroll, og bebyggelse er truet. 25 personer er evakuert fra sju hus.

Av NTB | 26.04.2022 20:15:59

Ulykker og naturkatastrofer: – Brannen sprer seg vestover og ned mot Unnelandsvegen. Bebyggelsen er nå truet, sier vaktkommandør Morten Frantzen i Bergen brannvesen til Bergens Tidende klokken 19.45.

Brannen hadde da spredd seg nesten helt ned til Unnelandsvegen der det er flere boliger.

Brannvesenet har ikke fått kontroll på skogbrannen, og Frantzen kan ikke svare på hvor mange hus som står i fare for å ta fyr.

Det tok imidlertid ikke lang tid før brannen spredte seg raskt i terrenget, og ved 18-tiden meldte brannvesenet at hele toppen av fjellryggen langs Unnelandsvegen sto i brann.

– Man kan se flammer på lang avstand. Skogbrannhelikopter er ankommet og settes straks i innsats. Sivilforsvaret har ankommet, og BKK har koblet ut høyspentledning på stedet, tvitret 110 Vest.

Brannvesenet opplyser at området som brenner, er vanskelig tilgjengelig. De legger til at de har 22 mannskaper på stedet.

I alt dreier det seg om sju hus og rundt 25 personer, sier innsatsleder Øystein Magnussen til Bergens Tidende.

– Brannen har spredd seg ned mot veien, sier Magnussen, og legger til at de evakuerte husene ligger nær denne. De evakuerte har tatt seg til naboer i området.

Politiet opplyste litt tidligere at beboere i området i nærheten av brannen får tekstmelding fra kommunen med beskjed om at de må regne med å bli kontaktet om evakuering. Magnussen sier de er forberedt på å evakuere hele nabolaget.

– Vi har skaffet busser som kan brukes dersom dette skulle bli tilfellet, sier Magnussen.

Foreløpig er det kun meldt at én person har fått i seg røyk i forbindelse med brannen. Utover dette er det så langt ikke meldt om personskader eller materielle skader.

Det ble også meldt om flere andre mindre skogbranner i bergensområdet tirsdag ettermiddag. Den ene kom raskt under kontroll, mens den andre viste seg å være falsk alarm.

Politiet fikk melding om brannen klokken 15.26 tirsdag ettermiddag. Brannen skal først kun ha dekket et lite område på cirka 30 kvadratmeter med flammer og røyk i retning Moldalia på Espeland i Arna bydel.

To personer ble tidlig evakuert fra en nærliggende bolig. I 18-tiden ble det besluttet å evakuere flere boliger på vestsiden av Unnelandsvegen.

Politiet opplyser at de har fått meldinger om private droner i området. De advarer om at droneflyging kan skape unødvendige situasjoner med brannhelikoptre i lufta og mens brannmannskapene jobber med å få kontroll.

(©NTB)

Flere nyheter: