reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det er ikke sikkert at Brann-trener Lars Arne Nilsen får brukt sin innleide stjernekeeper Ralf Fährmann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Branns innleide stjernekeeper tilbake i Tyskland

Brann ser ikke ut til å få utbytte av lånekontrakten med målvakten Ralf Fährmann (31). Nå trener han med sin opprinnelige klubb Schalke.

Av NTB | 13.04.2020 22:02:34

Sport: Schalke skriver på sitt nettsted at Fährmann, som fram til mars var utleid til Premier League-klubben Norwich, skal holde seg i form sammen med resten av det tyske bundesligalaget.

Han er fortsatt offisielt utlånt til Brann fram til 30. juni. Men ettersom alle idrettsarrangementer i Norge er avlyst fram til 15. juni, er det lite sannsynlig at tyskeren blir å se i Brann-drakten.

Koronavirus-situasjonen gjør at det også kan komme ytterligere utsettelsen av fotballen her hjemme.

– Han var helt alene i Norge og i en ny by uten familien da koronautbruddet startet. Siden eliteseriestarten er blitt utsatt to ganger allerede, har han fått lov til å reise til Tyskland for å være med familien, sier sportssjef Rune Soltvedt til bergensklubbens nettsted.

– Vi må se an situasjonen rundt koronaviruset og sesongstarten, men planen er at han skal tilbake hit og være tilgjengelig for spill til seriestart. Så har planen hele tiden vært at han skal tilbake til Schalke som er klubben hans, fortsetter Soltvedt.

Mandag gjennomførte han sin første trening med Schalke-laget etter låneoppholdet. Fährmann har fra før spilt 175 Bundesliga-kamper for blåtrøyene.

– For oss var det helt klart at vi gjerne støtter dette prosjektet. Jeg er også veldig glad for å få lære «Ralle» å kjenne på daglig basis. Vi ønsker å holde ham i best mulig fysisk forfatning, også om han får sjansen til å spille i Norge innen 30. juni, sier Schalke-trener David Wagner.

Ifølge Schalke fikk Fährmann godkjennelse av Brann til å be den tyske klubben om å trene i Gelsenkirchen. Brann har en litt annen versjon av historien:

Fährmann ble klar for Brann 12. mars, tre dager etter at låneavtalen hans med Norwich ble stanset. For de kanarigule spilte han bare tre kamper denne sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: