fbpx
Menu
Brannen spredte seg oppover i skråningen. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix

Brannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll

Brannvesenet har kontroll på brannen i terrenget på fjellet Løvstakken i Bergen. Brannmannskapene og Sivilforsvaret vil drive med etterslukking utover kvelden.

Av NTB | 19.04.2019 14:55:19

Ulykker og naturkatastrofer: – Brannen er under kontroll. Skogbrannhelikopteret har en pause, men mannskapene våre holder på med etterslukking, sier vaktkommandør Karl Arne Røyseth i 110-sentralen til NTB.

– Dersom det kommer det et lite vindpust, kan brannen blusse opp igjen. Vi kan derfor ikke si helt sikkert at brannen er slukket, fortsetter han.

– Det er fløyet opp et kar med vann mot øvre del av brannområdet. Brannmannskap og Sivilforsvaret vil drive med etterslukking og holde kontroll på området utover kvelden, sier operasjonsleder Dag Olav Sætre i Vest politidistrikt.

Det brant på oversiden av Øvre Fredlundveien på Minde, under en kraftledning. Brannen beveget seg oppover fjellet, bort fra bebyggelsen de siste timene.

– Brannen spredte i bredden på begge sider, utover et mye større område enn opprinnelig. Men den har heldigvis beveget seg oppover mot toppen. Vi har vi hatt en heldig vindretning mot sørøst, sier operasjonslederen.

40 mann fra Sivilforsvaret har bistått brannvesenet. Et skogbrannhelikopter ble også satt inn. Det ble sendt fra Sauda, som i likhet med Kjeller og Torp har helikoptre i beredskap.

Politiet kjenner ikke til årsaken til brannen.

– Det er tørt i terrenget, men vi vet ikke hva som har antent brannen, sier operasjonslederen i politiet.

477 meter høye Løvstakken er et av de sju fjell rundt Bergen og ligger mellom Fyllingsdalen og Bergensdalen. Området er et populært turterreng.

110-sentralen i Hordaland meldte om brannen klokken 8.17 fredag morgen.

Det er ikke kjent hvor stort område som ble rammet av brannen.

Ifølge 110-sentralen hadde det fredag formiddag kommet over 250 telefonhenvendelser om brannen, og de ba om at folk skulle slutte å ringe.

(©NTB)

Flere nyheter: