Menu
Kraftig røyk i leilighetskomplekset under brannen på Tjelta i Sandnes. Foto: Carina Johansen / NTB

Brannen i boligblokk i Sola under kontroll

Brannvesenet har kontroll på brannen i et leilighetsbygg på Tjelta i Sola i Rogaland. Minst åtte leiligheter har store brannskader og flere har røykskader.

Av NTB | 30.04.2022 22:45:51

Ulykker og naturkatastrofer: Nødetatene ble varslet om brannen i 20.30-tiden lørdag kveld. I 22.30-tiden opplyste brannvesenet til NRK at de har kontroll på brannen.

Alle beboerne er evakuert.

– Vi måtte ta strømmen, så 40 leiligheter er strømløse. Beboerne blir tatt hånd om av kommunen og innlosjert på hotell, sier brannsjef Nils-Erik Haagenrud ved 110-sentralen sørvest.

Åtte leiligheter har store brannskader, og flere andre har røykskader.

Det var en tid uklart om det var personer i leilighetene, og røykdykkere fra brannvesenet søkte gjennom bygget.

Klokken 22 sa politiets innsatsleder Kjetil Austrått i til Stavanger Aftenblad at alle leiligheter var gjennomsøkt. Det er ikke funnet døde eller skadde personer, og det er heller ikke meldt om savnede.

Bygget består av fire etasjer. Det er 20 leiligheter i bygget og om lag 30 beboere, opplyste brannsjef Haagenrud til NTB tidligere lørdag.

Også nabobygget er evakuert.

Leilighetene var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet, og det var åpne flammer på stedet. Brannmannskaper fra tre stasjoner rykket ut.

Sola kommune har satt krisestab. Alle beboerne i blokka som brant, vil bli innkvartert på hotell, skriver Stavanger Aftenblad.

(©NTB)

Flere nyheter: