Menu
Blomster ved huset i Ytrebygda i Bergen som brant. En jente på ni år døde, og tre andre er alvorlig skadd. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brannen i Bergen: Fortsatt uavklart tilstand for de tre skadde

Tilstanden til de tre som ble skadd i boligbrannen i Ytrebygda i Bergen, er fortsatt uavklart, ifølge Helse Bergen.

Av NTB | 06.01.2020 09:54:50

Ulykker og naturkatastrofer: Det opplyser kommunikasjonsdirektør Erik Vigander i Helse Bergen til Bergensavisen.

Brannen brøt ut i 6.45-tiden lørdag i den ene delen av en tomannsbolig i bydelen Ytrebygda like ved Flesland i Bergen.

Seks personer befant seg i huset da det begynte å brenne. Fire av dem ble hentet ut av røykdykkere og var bevisstløse. En ni år gammel jente døde lørdag kveld, mens de øvrige tre fortsatt er innlagt på sykehus.

Det er ingen endring i tilstanden til de øvrige skadde, opplyser politiet mandag ettermiddag.

To etterforskere fra Kripos har reist til Bergen for å bistå politiet. De skal være med når politiet tar seg inn i huset som brant.

– Vi har et godt håp om å finne brannårsaken, sier Lutro til BT.

Det var en familie på sju, to voksne og fem barn, som bodde i boligen. Barna er i alderen 7 til 18 år. Familien er opprinnelig fra Syria. Ifølge politiet var fire av barna og de to voksne til stede i huset da brannen startet.

Politiet har gjennomført en rekke avhør så langt, blant annet med innsatspersonell som rykket ut til brannen. Det har så langt ikke latt seg gjøre å avhøre familien.

Det er besluttet å obdusere jenta som døde søndag.

– Tilstanden er alvorlig og uavklart for en voksen og to barn, sier stasjonssjef Torgils Lutro ved Bergen sør politistasjon til Bergens Tidende.

Mandag flagget skolen til den omkomne jenta på halv stang, og det ble holdt minnestund for niåringen, ifølge Bergensavisen.

(©NTB)

Flere nyheter: