Menu
Brann svant 1-0 over ALG Spor i kvalifiseringen til mesterligaen.Foto: Terje Pedersen / NTB

Brann videre i mesterligaen: – De var veldig kyniske

Brann fikk tøff kamp, men tok seg finale i den første runden av mesterligakvalifiseringen. De slo tyrkiske ALG Spor 1-0 i semifinalen av miniturneringen.

Av NTB | 18.08.2022 19:30:42

Sport: I finalen venter Spartak Subotica, som er vertskap for turneringen som er den første runden på vei mot et eventuelt gruppespill i mesterligaen. Vinner Brann søndag er de videre til runde to. Der skal det spilles én hjemmekamp og én bortekamp, før vinneren tar seg til mesterligaens gruppespill.

Brann fikk en drømmestart på oppgjøret da Maria Brochmann stanget de rødkledde i ledelsen etter litt over tre minutter på et flott innlegg fra Cecilie Kvamme.

Begge lag skapte flere store sjanser, men da dommeren blåste av kampen etter 96 spilte minutter var Brochmann fortsatt kampens eneste målscorer.

– Det var enkelt på nydelig serve fra Cecilie og det var bare å få den mot mål. Vi gikk av med seier men det ble en slitekamp etter hvert, sa Brochmann til Bergens Tidende etter kampen.

Kaptein Tuva Hansen var klar på at det var et tøft lag de møtte.

– Det var en ny erfaring. De var veldig kyniske. Det var helt forferdelig hvordan de spilte, sa hun.

– Vi skal bli klar til søndag og skal virkelig ta dem, fortsatte forsvarsgeneralen Hansen.

– Jeg trodde jeg skulle dø etter to minutter, men så kom jeg litt mer inn i det. Jeg var på skyggesiden i annen omgang og det var nydelig, sa hun.

Spartak Subotica ligger på 6.-plass i den hjemlige serien, med ni poeng på deres seks første kamper. Forrige sesong endte de på 11.-plass i ligaen.

– Vi må nok heve oss litt, sa Lisa Naalsund om kampen som venter.

Brann leder Toppserien med 44 poeng på 17 kamper og er regjerende seriemestere fra forrige sesong.

Målet kom etter at Cecilie Kvamme hadde dratt seg opp på høyrekanten og slått et nydelig innlegg inn i boksen. Spissen hadde løpt seg fri fra markeringen sin og headet ballen i det lengste hjørnet.

Brochmann kom seg til to store sjanser til før pausen. Først banket hun ballen i tverrliggeren og ned på streken, før hun fyrte av en kanonkule til side for mål.

Etter hvilen kom begge lag seg til flere gode sjanser, men ingen klarte å konvertere dem inn til mål. Dermed er Brann videre til miniturneringens finale mot Spartak Subotica.

I tillegg utbetaler Uefa 492.000 kroner for seier i gruppespillet, mens uavgjort gir 167.000 kroner.

Tar Brann seg videre fra gruppespillet kan de venter mulige følgende utbetalinger:

Gruppevinner: 197.000

Kvartfinale: 246.000

Semifinale: 492.000

Finale: 1.966.000

Vinner: 2.458.000

Det var svært varmt i Serbia torsdag. Det var meldt opp mot 38 grader underveis i kampen, noe Kvamme kjente spesielt mye på.

Bergenserne tok en tidlig ledelse da Brochmann styrte inn kampens første mål i etter kun tre minutter.

Skulle Brann klare å ta seg inn i gruppespillet i Champions League får de en god slump penger inn på konto. Deltakelse i gruppespillet gir 400.000 euro, noe som tilsvarer 3,9 millioner kroner.

(©NTB)