Menu
Endelig kunne Brann-spillerne juble for tre poeng. Foto: Marit Hommedal / NTB

Brann tok første seier på 159 dager: – For oss betyr dette alt

På det sjuende forsøket denne sesongen ble det seier for Brann. Strømsgodset ble slått 3-0 i Bergen søndag.

Av NTB | 30.05.2021 20:22:54

Sport: Vi tilbake til 22. desember for å finne sist Brann vant en kamp i Eliteserien. Da ble Odd slått 2-1 i fjorårets siste seriekamp.

Starten på denne sesongen har vært blytung, med seks tap på de første seks kampene. Trener Kåre Ingebrigtsen hadde virkelig kniven på strupen i hjemmeoppgjøret mot Strømsgodset søndag, og laget hans innfridde.

– Det var utrolig godt. Guttene har fortjent å vinne 3-0. Det er tungt å tape sju på rad. Denne landslagspausen hadde blitt tung uten tre poeng. For oss betyr det alt. Jeg er stolt av denne gjengen, sa en lettet Kåre Ingebrigtsen til Discovery etter kampen.

– Det er derfor man er her. Det var utrolig kult med alle som kom for å se på kampen i dag. Nå har vi vunnet en kamp, og nå skal vi bare bygge videre på dette, sa målscorer Moonga Simba.

Viljar Myhra slengte seg riktig vei og vartet opp med en ordentlig klasseredning på forsøket fra Petter Strand.

Men bare minuttet senere satt den for hjemmelaget. Et millimeterpresist innlegg fra Kasper Skaanes landet på hodet til Aune Heggebø, og spissen stanget ballen kontant i mål fra tre-fire meter.

Strømsgodset yppet seg ved flere anledninger i den andre omgangen. Nærmest var Fred Friday etter 78 minutter, da han fra nærmest død vinkel traff stolpen.

Godset kom likevel ikke nærmere, og Moonga Simba punkterte kampen med 3-0 etter at Friday spilte bort ballen på egen halvdel.

Brann er nå oppe på tre poeng og nest sist i Eliteserien, mens Godset har fire poeng etter fire kamper med en seier, en uavgjort og to tap.

– Vi skaper store sjanser, og setter vi noen av de blir det en helt annen kamp. Vi er litt uheldige. Men i dag merker vi at vi har spilt mange kamper på kort tid. Jeg synes det kjennetegner hele laget i dag, vi har ikke den samme spruten i beina, sa Godset-trener Håkon Wibe-Lund til Discovery etter kampen.

Etter 12 minutter fikk Brann straffe, etter at Robert Taylor gikk ned i en duell med Valdimar Ingimundarson. Utfallet på straffen ble det samme som mot Stabæk torsdag – bom.

Og etter halvtimen sto det 2-0. Taylor kom rundt på kant og slo hardt inn, og i egen boks var Gustav Valsvik uheldig og klønete da han ble truffet av ballen. Noen sekunder senere lå den i mål.

(©NTB)

Flere nyheter: