Menu
Niklas Castro jubler sammen med Brann-supportere i seieren over KFUM Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Brann-proppen løsnet etter keeperbrøler og rødt kort – FFK knuste Sandnes Ulfs superrekke

Brann fikk mye hjelp fra KFUM Oslo etter hvilen til å snu 0-1 til 5-1 i 1. divisjon. Med hele 4-0 tok Fredrikstad en råsterk borteseier over Sandnes Ulf.

Av NTB | 09.05.2022 20:00:57

Sport: Målene satt løst for Brann i sluttminuttene på Ekeberg. KFUM måtte spille over kvarter med ti mann, og da ble det for tøft å holde på 1-1.

Aune Selland Heggebø stanget gjestene fra Bergen i ledelsen i det 80. minutt, mens Niklas Castro økte den med et kremmerhus kort tid etter. Samme mann la på Branns fjerde nettkjenning, og på overtid kom også den femte ved innbytter Niklas Jensen Wassberg.

Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg var blant de frammøtte Brann-supporterne på arenaen.

– Den satt langt inne, men det åpnet seg veldig da de fikk det røde kortet. Vi scoret og kjørte over dem. Utrolig deilig å vinne, sa Castro til Discovery etter å ha gjort sine første Brann-scoringer etter overgangen fra Aalesund.

Jonas Vatne Brauti så Svenn Crone snappe ballen etter målvaktens elendige forsøk på å skjerme ut ballen. 1-1 ble satt inn på åpent mål.

20 minutter senere ble KFUM redusert til ti mann. Momodou Lion Njie måtte gå av banen for to gule kort.

– Det er utslagsgivende at vi får et rødt kort, men vi trenger ikke ramle sammen på den måten. Det er kanskje det mest skuffende. Vi gjorde en veldig god kamp fram til 1-1, og da er det merkelig å sitte igjen med en følelse av å bli knust 1-5, sa KFUM-trener Jørgen Isnes etterpå.

Brann ligger på tredjeplass med elleve poeng. Tabellen toppes av Mjøndalen med 16 poeng og én kamp mer spilt enn rivalene i toppen.

Nederlaget gjør at Bjarne Berntsens menn fikk flere lag tett opp i ryggen. Tabelltoeren har tolv poeng og det skiller kun to poeng til Stabæk på sjetteplass.

Sistnevnte vant 1-0 borte mot Ranheim. Simen Wangberg stupet inn vinnermålet på tampen av første omgang.

Sogndal er som Brann og Mjøndalen fortsatt ubeseiret i år. Mandag ble 0-1 vendt til 2-1 hjemme mot Kongsvinger før hvilen. Mathias Blårud og Andreas Hoven gjorde Sogndal-målene med ti minutters mellomrom. Jesper Grundt tok KIL foran i åpningen.

Brynes fæle start på sesongen fortsatte mot Raufoss. 0-2-tapet på Toten betyr at rogalendingene ligger helt sist med null poeng etter seks kamper. Det var årets første trepoenger for Raufoss.

Neste runde på nivå to spilles 15. og 16. mai. Brann er blant lagene som er i aksjon på fotballens festdag.

15/5: Bryne – Åsane, Kongsvinger – Raufoss, Mjøndalen – KFUM Oslo, Start – Sogndal, Stjørdals-Blink – Ranheim.

16/5: Brann – Sandnes Ulf, Fredrikstad – Skeid, Stabæk – Grorud.

Moussa Njie dunket KFUM i føringen på overtid før pause. Han fikk ballen etter en Brann-blokkering og scoret enkelt. Oslo-laget la bak seg en solid omgang, men tidlig etter sidebytte ble Brann servert muligheten til å utligne.

Sandnes Ulf sto med full poengpott, men i kamp fem ble det 0-4-pryl hjemme mot Fredrikstad. Nicolay Solberg, Thomas Drage, Noa Williams og Ludvig Begby scoret målene. Gjestene var særlig giftig på kontringer.

(©NTB)