reklame for Utvik Autoservice
Menu
Sri Lankas luftforsvar tok dette bildet av tankskipet torsdag, om lag 70 kilometer fra land. Foto: Sri Lankas luftforsvar via AP / NTB scanpix

Brann på supertanker under kontroll

Brannen på supertankeren utenfor Sri Lanka er under kontroll, men fortsatt ikke slukket, opplyste landets marine lørdag.

Av NTB | 05.09.2020 05:38:00

Økonomi og næringsliv: Fire slepebåter, tre marinefartøy fra Sri Lanka og tre indiske kystvaktfartøy har siden torsdag kjempet mot brannen på supertankeren MT New Diamond.

Den 330 meter lange Panama-registrerte tankeren var på vei fra Kuwait til India med 2 millioner fat olje om bord. Den var om lag 38 nautiske mil utenfor Sri Lankas sørøstlige kyst da det oppsto en eksplosjon i et maskinrom og det brøt ut brann.

Det var 23 personer om bord – 5 fra Hellas og 18 fra Filippinene. En filippiner døde i eksplosjonen og en annen filippiner ble skadd.

Fredag kveld ble fartøyet slept lenger ut på dypt hav, bort fra land. Srilankiske myndigheter har advart om faren for eventuelle miljøskader som kan oppstå dersom skipet begynner å lekke eller eksploderer. Landet mangler ressurser til å håndtere et slikt scenario og har derfor bedt om internasjonal hjelp.

Imidlertid er det ingen fare for umiddelbart oljeutslipp, uttalte en talsperson for Sri Lankas marine fredag. Tankene om bord ser så langt ut til å være intakte, ifølge myndighetene.

(©NTB)

Flere nyheter: