Menu
Mjøndalens Lars Olden Larsen etter sin meget viktige utligning til 1-1 og poeng mot Brann på hjemmebane. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Brann må fortsatt vente på seier i Mjøndalen

Heller ikke denne gangen lykkes det Brann å slå tabelljumbo Mjøndalen. Det ble med 1-1 i en kamp hvor hjemmelaget fikk en mann utvist sent i 1. omgang.

Av NTB | 03.10.2021 20:23:42

Sport: Med det ene poenget tok Brann seg opp til kvalifiseringsplassen, poenget foran Stabæk. Mjøndalen blir værende på sisteplassen med sine 15 poeng.

Brann kom med en dyster statistikk fra møtene mot Mjøndalen. Laget hadde ikke vunnet på ti serie- og kvalifiseringskamper mot Mjøndalen på fremmed gress. Sist gang Bergens stolthet vant over Mjøndalen på bortebane var 22. mai i 1975.

Etter 28 minutter satte Robert Taylor fyr på supporterne som hadde fått tildelt plass bak Mjøndalen-målet i 1. omgang. Aune Selland Heggebø fant Taylor fri ute på kanten av 16-meteren, og sistnevnte skjøt ballen i mål i det lengste hjørnet.

Brann hadde det spillemessige overtaket, og det skulle bli verre for bruntrøyene. I siste spilleminutt før pause fikk Albin Sporrong fikk sitt annet gule kort da han felte Taylor ulovlig utenfor 16-meteren.

Etter at det ene poenget var reddet, fortsatte han:

– Dette var noe av det vondeste jeg har vært med på. Det var kanskje det viktigste uavgjortresultat vi har fått. Nå er vi med igjen og det er ikke seks poeng opp, men bare tre. Kanskje dette kan snu det litt for oss, sa Vegard Hansen til Discovery.

– Det er ni kamper igjen, og vi har troen på det vi driver med, sa Hansen.

Ti minutter før slutt kunne Branns Moonga Simba blitt helten. Han utnyttet en tabbe av Joackim Olsen Solberg, men alene med målvakten klarte han ikke å få ballen i mål.

Simba hadde også en treffer helt oppe i krysstangen noen minutter på overtid.

– Vi er alle skuffet. Vi hadde sjansen til å vinne, men ett poeng borte er vel greit, sa Branns målscorer Robert Taylor.

– Vi ble for engstelige i annen omgang. Vi spilte litt med håndbrekket på, og ga dem muligheten til å ha noe spille om, slo Brann-trener Eirik Horneland fast.

– Det kan fort snu, men det blir tøft. Jeg fortalte spillerne i pausen at denne kampen kan være skjebnesvanger for framtiden til Mjøndalen, sa lagets trener Vegard Hansen til Discovery etter pausen.

Femten minutter før slutt var Lars Olden Olsen framme og lobbet inn utligningen til 1-1 da Brann-målvakten Lennart Grill hadde en uheldig utboksing ute i feltet. Håpet om poeng ble tent.

(©NTB)

Flere nyheter: