Menu
Alexander Straus blir trener for den tyske fotballklubben Bayern Münchens kvinnelag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Brann-kvinnene mister suksesstreneren – Straus hentes til Bayern München

Alexander Straus forlater Brann og Toppserien som hovedtrener til fordel for Bayern Münchens kvinnelag.

Av NTB | 13.06.2022 12:16:12

Sport: Det bekrefter Bayern på sine hjemmesider mandag. Straus starter i sin nye jobb i midten av juli når Bayern-troppen samles for sesongoppkjøring. Det opplyses ikke om kontraktslengde.

– Jeg kan ikke vente med å starte. Som en del av en så stor klubb som Bayern er målet vårt å vinne hver turnering vi er med i. Vi har et lag med mange gode spillere, sier Straus til klubbens nettsider.

Bayern kom på 2.-plass sist sesong bak Wolfsburg og skal spille mesterligakvalifisering den kommende sesongen.

– Vi er veldig glade for at Alexander Straus kommer til Bayern. han tar med seg masse erfaring fra toppnivå. Han har vist at han kan utvikle spillere og lag, sier sjef for kvinnefotballen i klubben Karin Danner.

– Å gå til Bayern München er en stor mulighet for Alexander. En god mulighet for ham som det var vanskelig å si nei til. Vi skal bruke sommeren til å vurdere mulighetene våre. Vi har det ikke travelt, og vi skal bli sammen enige om hva som er best for klubben. Om det er en midlertidig eller en langvarig løsning, får vi se på, sier Harder til TV 2.

Bergensavisen var først med å melde at den tyske storklubben var interessert i Straus. Senere bekreftet Branns daglig leder Christian Kalvenes interessen overfor TV 2, og sa at klubbene var i samtaler om en avtale.

– Jeg har stor respekt for jobben Scheuer har gjort her, sier Straus.

Han har hatt stor suksess med Brann siden han overtok trenerjobben i september 2020. I fjor ble det seriegull og cupfinaletap for Vålerenga. Denne sesongen har det blitt tolv seirer, én uavgjort og ett tap på de første 14 kampene.

De rødkledde leder Toppserien med fem poeng ned til Vålerenga, som har en kamp mindre spilt.

46-åringen var også trener for klubben, som da het Sandviken, i 2018. Da tok Straus klubben til sin første cupfinale siden 1995 og en 4.-plass i Toppserien. 46-åringen har tidligere vært assistent under David Nielsen i Strømsgodset.

Olli Harder, sportslig leder i Brann Kvinner, sier klubben ikke har det travelt med å finne en erstatter.

Bayern München sparket nylig treneren Jens Scheuer etter tre år i jobben. Storklubben har vunnet den tyske kvinneligaen fire ganger, senest i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: