Menu
Brann er klare for Eliteserien etter Ranheim tapte 1-2 borte mot Grorud i 1. divisjon. Foto: Christian Blom / NTB

Brann klar for Eliteserien etter Ranheim-fiasko: – Utrolig deilig

Brann kan feire opprykket til Eliteserien etter Grorud vant 2-1 over Ranheim mandag. Bergenserne kan spille de siste sju kampene uten press.

Av NTB | 05.09.2022 20:20:52

Sport: Brann var avhengig av at Ranheim tapte poeng bort mot Grorud for å være klare for Eliteserien neste sesong. Med uavgjort på Oslo Øst kan det nå feires vilt på Brann Stadion.

– Det var veldig spesielt. Hvert fall når det snudde så kjapt på slutten der. Det er veldig deilig å vite at det er i boks. Det er en utrolig deilig følelse. At vi skulle være klare for opprykk så tidlig turte vi nesten ikke å tro på selv, sier assistenttrener Erik Huseklepp til Discovery.

Gjestene var langt ifra dominerende på bortebane og slapp til en håndfull Grorud-sjanser. Likevel var det tabellfireren som gikk opp i ledelsen i det 61. spilleminutt ved scoring av Vegard Erlien.

Målet kom etter at Ranheim hadde vunnet ballen høyt i banen etter et Grorud-frispark, og Markus Mehnert slo kontant inn foran mål. Der sto Erlien klar og prikket inn kampens eneste scoring.

Tre minutter før full tid fikk Grorud endelig uttelling for sitt offensive press. Fabian Østigård Ness dro seg fra venstre og ned mot nærmeste stolpe og banket ballen i mål fra spiss vinkel.

Og det tok ikke mer enn to minutter før vertene hadde gått opp i ledelsen. Omar Bully Drammeh slo hardt inn foran mål, hvor Peter Godly Michael dukket opp og stakk fram foten.

Det sikret både opprykk til Eliteserien for Brann og Groruds første seier i 1. divisjon denne sesongen.

Fredrik Krogstad sendte Stabæk i ledelsen etter 57 minutter før Curtis Edwards dro på seg et rødt kort fem minutter senere.

Det ga ordentlig fyring i kampen og Axel Kryger utlignet for gjestene 13 minutter senere. Det startet et målkalas uten ligne da Gift Emmanuel Orban sendte Stabæk i ledelsen minuttet etter før Sigurd Grønli til slutt utlignet for Bryne igjen.

Sogndal sitt kvalikhåp begynner også å se mørkt ut etter at de tapte 0-1 hjemme for nedrykkstruede Skeid. Bendik Rise scoret kampens eneste mål.

Østfoldingene, som før sesongen ble sett på som en het kandidat til å kjempe om opprykksplass, ligger helt nede på 12.-plass og må nå passe seg for å ikke havne i nedrykksstriden.

Stjørdals-Blink fikk det også tøft da de tok imot Kongsvinger mandag kveld. Gjestene var fullstendig dominerende og vant til slutt 4-1 på bortebane etter scoringer av Mathias Bringaker, Kristian Jahr, Trace Akino Murray og Martin Andersen. Sia Jamehdar scoret vertenes eneste mål.

Stabæk, som også kjemper hardt om den andre opprykksplassen bak Brann, måtte avgi poeng hjemme mot Bryne da de spilte 2-2.

Fredrikstad stoppet forrige serierunde en rekke med seks kamper uten seier da de vant 5-2 over Sogndal. Mandag var de tilbake igjen på tapssporet da de ble slått 1-2 borte mot Raufoss.

(©NTB)

Flere nyheter: