Menu
En tomannsbolig på Florvåg i Askøy fikk store skader i en kraftig brann fredag morgen. En person som er folkeregistrert på adressen, er ikke gjort rede for. Politiet er usikre på om det kan ha vært flere til stede. Foto: Marit Hommedal / NTB

Brann i tomannsbolig på Askøy slukket – en person savnet

En person er fortsatt ikke gjort rede for etter brannen i en tomannsbolig på Askøy fredag morgen.

Av NTB | 11.02.2022 12:22:08

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi har ikke lyktes i å komme i kontakt med beboeren. Det er én person registrert i etasjen, men vi jobber med å undersøke om det kan være flere som bor der, sier operasjonsleder Tore André Brakstad i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Politiet jobber med å kontakte pårørende og prøver å komme i kontakt med den savnede. Vedkommende skal ha bodd i andre etasje i bygningen, ifølge TV 2.

Litt før klokken 12 hadde politiet ennå ikke lyktes i å komme i kontakt med vedkommende.

– Vi sperrer av området og venter på at det skal bli såpass kjølig i boligen at det går an å gjøre kriminaltekniske undersøkelser, sier politiets innsatsleder Gisle Antun til Bergensavisen

Brannen ble meldt til 110-sentralen Vest rett før klokken 8.45 fredag. Litt før klokken 10 opplyste brannvesenet at brannen var slukket.

– Vi jobber fremdeles på stedet. Murbygningen i tre etasjer var fullstendig overtent da vi kom fram, sier innsatsleder Stig Juvik i Askøy brann og redning til NTB. Han opplyser at det vil bli drevet med etterslukking utover dagen.

Tre nabohus ble evakuert som følge av brannen, og politiets innsatsleder Gisle Anthun sier til Bergensavisen at totalt 15 personer er evakuert i forbindelse med brannen.

Askøy Brannvesen fikk bistand fra Laksevåg stasjon og mannskaper fra hovedstasjonen i Bergen.

Askøy kommune har satt krisestab i forbindelse med brannen og har etablert et evakueringssenter for de evakuerte og pårørende.

Flere nyheter: