Menu
Alle nødetater rykket ut til et siloanlegg på Lena på Østre Toten i Innlanet etter at det ble meldt om en eksplosjonsartet brann klokken 5.22 natt til tirsdag. Foto: Jon Olav Andersen/Totens Blad / NTB scanpix

Brann i siloanlegg ikke under kontroll – område sperret av

Fire personer er skadd etter en brann i et siloanlegg på Lena i Toten. Tre er sendt til sykehus og en til legevakt. Brannen er ikke under kontroll.

Av NTB | 14.07.2020 08:32:47

Ulykker og naturkatastrofer: Alle nødetater rykket ut til stedet etter at det ble meldt om en eksplosjonsartet brann klokken 5.22 natt til tirsdag.

– Det er ikke kontroll på brannen, og det brenner oppover i silosystemet, forteller operasjonsleder Haagen Løvseth i Innlandet politidistrikt til NTB.

– Til sammen er fire personer skadd. Tre er sendt til sykehus og en til legevakt, sier Løvseth.

Det er ikke opplyst om skadeomfang, men en person har fått brann- og fallskader, ifølge operasjonslederen. Blant de skadde er det både brannfolk og ansatte ved siloen.

– En person er til dels alvorlig skadd, og de to andre har moderate skader, sier kommunikasjonsdirektør Frank Byenstuen i Sykehuset Innlandet til Oppland Arbeiderblad.

Inne i siloen var det biprodukter fra produksjon av solsikkeolje, skriver NRK. Til Totens Blad opplyser Løvseth at det kan være fare for nye eksplosjoner.

Det er store brannmannskaper på stedet som jobber med slokningsarbeidet.

– Det er en krevende slokkeinnsats som må til. Vi har også rekvirert et politihelikopter for å få oversikt over siloen fra lufta, sier Løvseth.

Det er opprettet en sikkerhetssone på 100 meter rundt brannstedet, og to husstander med tre personer er evakuert.

– Det har pågått arbeid på stedet siden mandag ettermiddag. Det var allerede da en brann i siloanlegget. Så har det vært jobbet med å fjerne det som tidligere hadde brent. I den forbindelse har det oppstått en ny eksplosjonsartet brann, sier Løvseth.

(©NTB)

Flere nyheter: