Menu
Det er opprettet en sikkerhetssone på 300 meter i forbindelse med brann i gjenvinningsanlegget ved Ågotnes. Foto: Bergen Foto og Media / NTB

Brann i prosessanlegg i Øygarden – tolv personer er evakuert

Det er opprettet en sikkerhetssone på 300 meter i forbindelse med brann i gjenvinningsanlegget ved Ågotnes. Det skal ikke være radioaktivt avfall i bygget.

Av NTB | 02.12.2021 17:30:08

Ulykker og naturkatastrofer: – Politiet har hatt fem patruljer her ute, og det er 45 brannmannskaper i aksjon, sier politiets innsatsleder på stedet, Christian Meyer, ifølge Bergens Tidende.

Til nå er tolv personer evakuert fra området, ifølge politiet, og de som bor i området, blir fremdeles anbefalt å holde seg inne.

Meyer sier det sto omtrent 330 tankbiler med boreslam lagret i bygget, da prosessanlegget driver med gjenvinning av boreslam fra Nordsjøen.

– Det som brannvesenet gjorde umiddelbart, var å hindre at brannen skulle spre seg til det mest farlige området i bygget. Sånn som det ser ut nå, så virker det som de har klart det, sier han.

Røyken fra brannen skal være giftig.

– Via Franzefoss er det nå meldt at det ikke er radioaktivt avfall i bygget. Så den faren er over, sa Jan Ove Haga, vaktkommandør ved 110-sentralen, til Bergensavisen rundt klokken 16.30.

Øygarden kommune har satt en krisestab, og den kommunale kriseledelsen er samlet, opplyser kommunen i en pressemelding.

Politiet opplyste i en pressemelding klokken 16.30 at brannvesenet ikke har kontroll på brannen, men at brannen begrenser seg til den aktuelle bygningen. De skrev at de antar at røyken fra brannen er farlig.

– Bygningen inneholder lagring av en god del kjemikalier, ukjent mengde og type, skriver politiet.

– På grunn av innholdet i hallen er det besluttet en sikkerhetssone på 300 meter, men det er ikke boliger innenfor dette området, opplyste operasjonsleder Dan Erik Johannessen til NTB tidligere torsdag ettermiddag.

Kommunen har sendt ut tekstmelding til innbyggerne der de ber om at dører og vinduer holdes lukket.

Det er store materielle skader på byggets konstruksjon, ifølge innsatsleder Christian Meyer.

– De åpne flammene man kunne se i starten, er nå slått ned. Men skal de blusse opp igjen, kan det være farlig å oppholde seg her, sier han.

Tidligere opplyste brannsjefen til Bergens Tidende at det var et svakt radioaktivt materiale i bygget, men det ble avkreftet.

Politiet fikk melding om brannen klokken 14.26.

(©NTB)

Flere nyheter: