Menu
Brannen i et høyhus i Gävle er ennå ikke under kontroll. Brannen startet i 18 -tiden fredag, i en bod i niende etasje. Brannen var fortsatt ute av kontroll lørdag morgen. Foto: Pernilla Wahlman / TT / NTB

Brann i høyblokk i Sverige ute av kontroll

En brann i en boligblokk i Gävle i Sverige er ute av kontroll, og brannvesenet varsler at deler av det ni etasjer høye bygget står i fare for å rase sammen.

Av NTB | 02.10.2021 15:07:28

Ulykker og naturkatastrofer: Brannen fortsetter å spre seg, og det ble lørdag formiddag besluttet å evakuere også en nabobygning da brannen spredte seg til vestsiden av blokka.

Deler av den ene siden står i fare for å gi etter, og alle oppfordres til å holde seg utenfor sperrebåndene.

Tidligere lørdag meldte brannvesenet at det ikke lenger var mulig å redde de to øverste etasjene, og de besluttet å la dem brenne ned.

– Dette ser ikke bra ut, jeg er redd for at vi ikke kommer til å klare dette, sier Johan Melin i redningstjenesten til Aftonbladet.

Brannen startet i en bod i 9. etasje fredag ettermiddag og spredte seg til tre leiligheter som er bygd på øverst på blokka.

Litt over klokka 8 lørdag ble røykdykkingen som har pågått gjennom natten, stanset siden flammene hadde spredt seg til 10. etasje og bygningskonstruksjonen har begynt å svikte.

Brannvesenet konsentrerer seg nå om å hindre at ilden sprer seg nedover i etasjene via fasaden som til dels består av plast.

Årsaken til brannen er ukjent, men politiet har besluttet å etterforske brannen som mordbrann.

Alle de rundt 200 beboerne i blokkas 52 leiligheter er evakuert, og det er ikke registrert personskade. Ekstra brannmannskaper er innkalt fra blant annet Stockholm, Uppsala og Borlänge.

(©NTB)

Flere nyheter: