Menu
Brannen i et høyhus i Gävle brøt ut i 18 -tiden fredag, i en bod i niende etasje. Først et drøyt døgn senere var flammene under kontroll. Foto: Pernilla Wahlman / TT / NTB

Brann i høyblokk i Sverige under kontroll

Over et døgn gikk før brannvesenet fikk kontroll på flammene som herjet i en boligblokk i Gävle i Sverige. Politiet skal etterforske om brannen er påsatt.

Av NTB | 02.10.2021 20:08:53

Ulykker og naturkatastrofer: Alle de rundt 200 beboerne i blokkas 52 leiligheter ble evakuert etter at brannen brøt ut i 18-tiden fredag. Ingen personer er skadd.

I 19-tiden opplyser redningstjenesten til TT at brannen er under kontroll, men at slukningsarbeidet fortsetter. Årsaken til brannen er ikke kjent, men politiet etterforsker hendelsen som grov mordbrann og etterlyser tips.

– Vi kan ikke utelukke at brannen er påsatt, sier politiets pressetalsperson Tobias Ahlén-Svalbro, som kommer med en generell oppfordring om tips til observasjoner fra området.

Brannen startet i en bod i 9. etasje og spredte seg til tre leiligheter som er bygd på øverst på blokka.

Da flammene fortsatte å spre seg lørdag, sto deler av bygget i fare for å rase sammen. Dermed ble også en nabobygning evakuert.

Brannvesenet vurderte at det ikke lenger var mulig å redde de to øverste etasjene, og de besluttet å la dem brenne ned.

– Dette ser ikke bra ut, jeg er redd for at vi ikke kommer til å klare dette, sier Johan Melin i redningstjenesten til Aftonbladet.

Lørdag morgen ble røykdykkingen som hadde pågått gjennom natten, stanset siden flammene hadde spredt seg til 10. etasje og bygningskonstruksjonen hadde begynt å svikte.

Brannvesenet kjempet for å hindre at ilden spredde seg nedover i etasjene via fasaden.

Ekstra brannmannskaper ble innkalt fra blant annet Stockholm, Uppsala og Borlänge.

(©NTB)

Flere nyheter: