Menu
Brann i produksjonsanleggene på Melkøya utenfor Hammerfest. Foto: Bjarne Haldorsen / NTB

Brann i Equinors produksjonsanlegg på Melkøya

Nødetatene har rykket ut til Melkøya utenfor Hammerfest, hvor det brenner i en turbin på Equinors produksjonsanlegg for gass. Det er fare for spredning.

Av NTB | 28.09.2020 17:23:01

Ulykker og naturkatastrofer: Alle nødetatene har rykket ut til brannen. Bilder fra stedet viser røyk som stiger fra anlegget.

– Status er at det fortsatt er en uavklart situasjon. Det er betydelig mindre spredningsfare nå enn tidligere, men det er ikke meldt om kontroll ennå, sier operasjonsleder Leo Johansen ved Finnmark politidistrikt til NTB.

Brannen startet i en turbin som ikke var satt i drift.

– Det er mye olje som brenner i tilknytning til turbinen, sier Johansen.

Brannen er begrenset til et produksjonsrom i en del av anlegget. Tre andre turbiner sto i nærheten av turbinen, og politiet fryktet brannen kunne spre seg til disse. Men de anser nå faren for å være betydelig svekket.

Det ikke meldt om personskader.

Tre fartøyer, to tauebåter og en supplybåt, bidrar med slukking fra sjøsiden.

Det er en tunnel fra fastlandet der man kan komme ut til øya med bil.

Politiet har innført flyforbud i luftrommet rundt Melkøya. Det er dermed ikke lov å fly med drone nærmere enn 5 kilometer.

Det er nå blitt mørkt i Hammerfest. Ved 19.30-tiden melder politiet i Finnmark at vindretningen er gunstig, med svak vind fra før, og at en pause i slokkeinnsatsen ikke viste tegn til oppblussing.

Det er Equinor som driver gassanlegget. Innsatspersonell fra Equinor er trent i denne typen beredskapshendelser og bistår nødetatene i håndteringen av brannen, opplyser kommunikasjonsrådgiver Eskil Eriksen i Equinor til NTB. Øvrig personell er evakuert.

(©NTB)

Flere nyheter: