Menu
Mannskapet om bord på et svensk kystvaktskip deltar i slokningsarbeidet på Almirante Storni, som lørdag kveld fortsatt sto i brann utenfor Göteborg. Foto: Kustbevakningen / TT / NTB

Brann herjer på lasteskip med tømmer utenfor Göteborg

Store mannskaper sliter med å slukke brannen på tørrlastskipet Almirante Storni utenfor Göteborg. Helikoptre er klare til å evakuere mannskapet på 17.

Av NTB | 04.12.2021 22:28:50

Økonomi og næringsliv: Meldingen om brannen kom ved 14.30-tiden lørdag, og ved 21.30-tiden raste brannen fremdeles for fullt. En stor redningsinnsats pågår for å slokke brannen i skipet, som er lastet med tømmer som tok til å brenne.

– Det brenner med uforminsket styrke, sier redningsleder Anders Lännholm i den svenske hovedredningssentralen.

Det er ingen opplysninger om at noen fra mannskapet er skadd, og de deltar også i brannslokningen sammen med flere helikoptre og båter, opplyser Lännholm.

– Men det er vanskelig, det blir ingen ordentlig effekt, sier Lännholm, som kaller det en svært alvorlig situasjon.

Den svenske kystvakten opplyser at de spesialtrente brannmannskapene skal få avløsing av et nytt team som skal fortsette arbeidet natt til søndag.

– Det kommer til å ta tid å slukke brannen. Fartøyet er tett lastet med virke både over og under dekk, sier Valdemar Lindekrantz i Kustbevakningen.

Flammene bekjempes blant annet med vannkanoner fra to bukserbåter. En bukserbåt er dessuten brukt for å vri skipet med vinden.

Det Liberia-flaggede skipet er 177 meter langt. Det var på vei fra Ljusne utenfor Söderhamn til Göteborg, ifølge Marine Traffic. Da brannen brøt ut, lå fartøyet for anker utenfor Vinga.

Det finnes en plan om å buksere skipet inn til havnen og fortsette slokkingen der, men ingen beslutning er tatt.

– Ankeret er ved baugen der det brenner, så det blir ikke lett å få opp, sier redningslederen.

Flere helikoptre og båter deltar i slokningsarbeidet, deriblant et dansk fartøy. Også en portugisisk Nato-fregatt tilbød seg å bistå, men det var ikke nødvendig, opplyser redningssentralen.

13 brannmannskaper befinner seg om bord på fartøyet. De ble fløyet dit med helikopter og firet ned. I tillegg deltar flere båter i slokningsarbeidet rundt det brennende fartøyet.

– Kapteinen vil fremdeles ikke evakuere, vi har to helikoptre i området som kan løfte dem alle sammen opp, sier Lännholm.

(©NTB)

Flere nyheter: