reklame for smiaa
Menu
Brann har størst grunn til å være fornøyd med krisepakken som snart blir utbetalt til klubbene i Eliteserien. Her jubler Daouda Bamba for scoring sammen med trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Brann får mest krisepenger i Eliteserien

I neste uke får klubbene i Eliteserien utbetalt kompensasjon for tapte kampdagsinntekter. Ingen får mer enn Brann med sine 15 millioner kroner.

Av NTB | 03.10.2020 12:23:25

Sport: Det ble kjent da kulturminister Abid Raja (V) var på besøk på Brann Stadion lørdag. Ifølge BT vil bergensklubben få innvilget hele summen de hadde søkt om.

– Brann får utbetalt 15,1 millioner kroner. Nestemann på listen er Rosenborg. Brann er den klubben som får den største delen av den pakken, sier Raja.

Utbetalingene gjelder for perioden fra da koronapandemien slo til i mars fram til utgangen av august. Raja forklarer at beregningen av summene utgjør 70 prosent av kampdagsinntektene fra i fjor.

Klubbene får pengene inn på konto i løpet av neste uke.

– Vi har fått det vi har søkt om. Vi vil naturligvis søke for mer av det som gjelder ut året, sier daglig leder Vibeke Johannesen i Brann.

Så langt i sesongen har kun 200 tilskuere fått slippe inn på hvert enkelt arena i Eliteserien. Fra 12. oktober ligger det an til at grensen øker til 600.

(©NTB)

Flere nyheter: