Menu
Kåre Ingebrigtsen sliter med å få skikk på Brann, men fikk i det minste med seg 3-3 mot Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Brann berget 3-3 på overtid – «Kåre-tabellen» er fortsatt dyster lesning for bergenserne

Brann sikret 3-3 mot Sandefjord med en sluttspurt av dimensjoner søndag. Men etter ti kamper med Kåre Ingebrigtsen tilsier statistikken at det kan bli nedrykk.

Av NTB | 01.11.2020 20:08:55

Sport: Før Kåre Ingebrigtsen tok over Brann til stor fanfare i midten av august, hadde rødtrøyene et poengsnitt på 1,28 og en åttendeplass på tabellen. I de ti kampene under «Brutter’n» er det kun blitt tatt sju poeng.

Det gir et poengsnitt på fattige 0,7. Brann ligger nå på 13.-plass med 25 poeng. Fortsetter Brann med likt poengsnitt ut sesongen, ender klubben med 30 poeng, noe som ville ført til nedrykk i tre av de fem siste sesongene.

Martin Kreuzrieglers ga Sandefjord 1-0 i første omgang, før det eksploderte etter en times tid.

Robert Taylor utlignet til 1-1, men bare to og et halvt minutt senere sto det 3-1 til Sandefjord etter mål av Harmeet Singh og Vidar Ari Jónsson. Sandefjords Jacob Storevik glapp ballen inn i eget mål til 2-3, og etter en real sluttspurt satte Fredrik Haugen inn 3-3.

– Sandefjord er best i første omgang, og vi er best i andre omgang. Jeg mener vi definitivt fortjener det poenget, sa Ingebrigtsen til Dplay.

– Vi må bare ta med oss det vi får, det kan vise seg å bli viktig det ene poenget. Men det er for dårlig det vi driver med, sa Haugen til Dplay.

– Det er rett og slett for dårlig. Vi har en del halvsjanser, og det er et godt fotballag vi møter, men tidvis spiller de oss ut. I den situasjonen vi har havnet i må vi bare ta de poengene vi får, sa Haugen.

Etter kampen er Sandefjord på 11.-plass med 27 poeng. Brann har nå seks poeng ned til Start på den plassen.

Martin Kreuzriegler headet vakkert i mål via stolperota. Brann gikk rett i motangrep, men slet med å komme til farlige avslutninger til tross for spill langt inn i Sandefjord-boksen.

Stort sett var det dødballer Brann skapte noe på.

Bakover hadde Brann-forsvaret nok å gjøre med å stoppe Sandefjord-juvelen Harmeet Singh, som skapte flere farligheter i sin tierrolle.

Kåre Ingebrigtsen sa det greit i pausepraten med Dplay:

– Vi sliter litt med å få ballen i mål, altså.

Branns gledesrus varte bare i få sekunder. Sandefjord svarte umiddelbart med et realt knockout-slag. Harmeet Singh plasserte rolig ballen i mål til 2-1 før Vidar Ari Jónsson i neste angrep plukket opp en retur fra Singh og satte inn 3-1.

To og et halvt minutt etter at Brann hadde utlignet til 1-1 sto det altså 3-1 til Sandefjord.

En ellers god Jacob Storevik glapp et innlegg i eget mål etter 68 minutter, noe som ga Brann motivasjon til en sluttspurt. Det ble lagt til hele fem minutter, og det aller siste som skjedde i kampen var at Fredrik Haugen fikk sette inn 3-3 med en kanon.

Sandefjord-keeper Storevik måtte ta på seg deler av skylda også for det målet.

– Vi spiller en veldig bra kamp, og vi har egentlig full kontroll. Så ser jo alle at det ikke er helt bra av meg der. Jeg inviterer dem inn i kampen igjen, og da blir det som det blir. Jeg gir dem to mål i dag, og Brann skal være glade for det, sa han til Dplay.

Målscorer Haugen var derimot klar på at prestasjonen var altfor dårlig.

Etter en start på kampen der Brann var farlige frampå med fire cornere på ett kvarter, var det Sandefjord som etter 18 minutter fikk uttelling på en av sine cornere i stedet.

Brann gikk rett i angrep etter pause og viste at det iallfall ikke skulle stå på aggressiviteten. Etter at innbytter Robert Taylor hadde kommet på banen, brukte han fire minutter på å ordne 1-1 på halvvolley etter en times spill.

(©NTB)

Flere nyheter: