Menu
Brann åpner for å stevne Kulturdepartementet. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Brann åpner for å saksøke Kulturdepartementet

Brann varsler at det kan bli aktuelt å gå til søksmål for å få utbetalt alle pengene fotballklubben mener å ha krav på fra regjeringens korona-krisepakker.

Av NTB | 19.04.2022 14:19:36

Politikk: Muligheten for søksmål fremkommer i et brev AdvokatCompagniet DA, på vegne av Brann, sendte Kulturdepartementet i slutten av mars. Det er Bergensavisen som har fått tilgang til brevet.

Der ber Brann om at Kulturdepartementet vurderer klubbens koronasøknad på nytt.

«Avslutningsvis varsles departementet om at dersom vedtaket ikke omgjøres, så er det aktuelt å ta ut søksmål for å få domstolene til å overprøve vedtakets gyldighet», heter det videre.

Under koronapandemien opprettet norske myndigheter flere krisepakker til idretten. De skulle benyttes til blant annet å kompensere idrettslag for bortfall av inntekter.

I forbindelse med Branns søknader har det oppstått uenighet rundt om klubben har krav på kompensasjon rundt salg av såkalte partoutkort. Mange supportere hadde kjøpt slike allerede før koronakrisen brøt ut og krevde ikke utgiftene tilbakebetalt selv om de ikke kom seg på kamp.

Brann-ledelsen mener disse inntektene ikke er «faktiske inntekter» i forbindelse med kampene, men hevder i stedet at det er gaver til klubben, og at de derfor ikke skal trekkes fra søknadsbeløpet.

Lotteritilsynet, som håndterer søknadsprosessen og behandlingen av krisepakkene, har lagt en annen praksis til grunn. I mars 2021 kuttet Lotteritilsynet i Branns søknad med 3,7 millioner kroner.

Kulturdepartementet opplyser til BA at saken er til behandling, og at det ikke er aktuelt å gi ytterligere kommentarer nå.

(©NTB)