Menu
Cecilia Brækhus sammen med trener Abel Sanchez etter poengseieren over Victoria Bustos i desember. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Brækhus møter McCaskill i Oklahoma 15. august

Boksedronningen Cecilia Brækhus (38) har omsider fått vite når hun kan gå sin 37. proffkamp. Hun møter amerikaneren Jessica McCaskill i Tusla 15. august.

Av NTB | 29.06.2020 23:18:00

Sport: Det bekrefter Brækhus på Twitter sent mandag kveld.

Den ubestridte norske verdensmesteren i weltervekt skulle i utgangspunktet møtt amerikaneren i Maryland 17. april, men koronapandemien satte en stopper for det meste av planer.

Siden virusutbruddet har Brækhus holdt seg tilnærmet isolert oppe i fjellene i landsbyen Big Bear Lake i California. Der trenes hun av Abel Sánchez på 2000 meters høyde sammen med en håndfull andre boksere.

– Det er absolutt ikke en uvant situasjon for meg å være isolert. Dette er selvfølgelig ekstremt, men mye er tilsvarende de siste ukene i camp, der man bare spiser, sover, trener og holder seg litt unna folk for ikke å bli syk, sa hun til NTB i mai.

Duellen mot McCaskill kan ses som en siste test før Brækhus etter planen skal gå storkamp mot den irske stjernebokseren Katie Taylor. Det oppgjøret kan muligens finne sted før jul.

Mens Brækhus er verdensmester i alle de fem internasjonale bokseforbundene, er McCaskill en noe mer umerittert bokser. Den 35 år gamle amerikaneren holder VM-beltene i super lettvekt i forbundene WBC og WBA og har i alt gått ti proffkamper.

Åtte av dem har hun vunnet. Hun har blant annet tapt mot nevnte Taylor (desember 2017).

Cecilia Brækhus gikk sin forrige kamp i Monaco i desember i fjor. Da ble det poengseier over Victoria Bustos selv om hun banket den argentinske tøffingen ganske grundig.

(©NTB)

Flere nyheter: