Menu
Lucas Braathen falt idet han kom i mål i Adelboden fredag. Foto: Marco Tacca / AP / NTB

Braathen skadd i Adelboden – Pinturault vant igjen

Lucas Braathen hektet stygt i siste port i storslalåmen i Adelboden og måtte fraktes ut på båre. Franske Alexis Pinturault vant igjen.

Av NTB | 08.01.2021 14:38:12

Sport: Pinturault fulgte opp seieren i italienske Alta Badia 20. desember og tok sin 16. verdenscupseier i storslalåm. Han tok vare på ledelsen og vant 1,04 sekunder foran Marco Odermatt og 1,11 foran Filip Zubcic.

Aleksander Aamodt Kilde tok nok en 4.-plass, 2,21 sekunder bak Pinturault, og må fortsatt vente på sin første pallplass i storslalåm i verdenscupen.

Kilde og Braathen lå på 10.- og 11.-plass etter første omgang. Braathen kjørte godt og tok ledelsen i mål, men snublet i siste port og seilet inn i målområdet på ryggen. Han fikk tilsyn av helsearbeidere og Kilde, som kom i mål like etter. Braathen ble lagt på en båre og fraktet ut av målområdet. Han havnet på 7.-plass i rennet.

– Jeg håper det går bra med Lucas. Det så ikke pent ut. Det samme med Atle (Lie McGrath, som kjørte ut), sa Leif Kristian Nestvold-Haugen til TV 2.

– Helt jævlig. Man kommer i mål og oppfatter det ikke i begynnelsen. Så ser jeg ham ligge på båre. Det var litt antiklimaks, sa Kilde.

Kilde ligger 60 poeng bak Pinturault i sammenlagtcupen etter fredagens renn. Kilde, som vant verdenscupen sammenlagt forrige sesong, får nye muligheter lørdag.

– Jeg kjenner at ting fungerer, og jeg klarer å la det gå. Jeg leker meg på ski om dagen. Det er utrolig gøy, sa Kilde.

Nestvold-Haugen var beste nordmann på 7.-plass før finalen. Han åpnet godt, men tapte nedover og kjørte inn til 8.-plass.

Henrik Kristoffersen har fire pallplasser fra før i Adelboden og kjørte med 8.-plass fra første omgang som utgangspunkt. Han endte på 9.-plass.

Atle Lie McGrath, som tok sin første pallplass noensinne i verdenscupen i Alta Badia før jul, hektet tidlig og suste inn i sikkerhetsnettet, men kom seg raskt opp og vinket for å signalisere at han klarte seg greit.

Patrick Haugen Veisten, Rasmus Windingstad og Timon Haugan havnet utenfor de 30 øverste plassene og mistet finalen.

Kilde var fornøyd da han kom til målområdet, men fikk justert humøret raskt.

Fabian Wilkens Solheim var siste nordmann med i finalen. Han havnet på 13.-plass og noterte seg for sin nest beste verdenscupplassering i karrieren.

(©NTB)

Flere nyheter: