Menu
Lucas Braathen møtte det norske pressekorpset under et pressetreff med alpinlandslaget i forrige uke. Foto: Annika Byrde / NTB

Braathen røper fartsplaner: – Helt avgjørende

Alpintalentet Lucas Braathen (22) åpner for å kjøre en tredje gren i den kommende verdenscupsesongen for å komme et steg nærmere sammenlagtkula.

Av NTB | 06.06.2022 15:45:57

Sport: – Jeg prøver. Jeg har lagt litt innsats i det nå i våres. Målet er å jobbe seg inn mot et nivå hvor det er verdt å stille, sa Braathen da han møtte NTB i forbindelse med landslagspresentasjonen i forrige uke.

Supertalentet har hevdet seg i verdenstoppen i både slalåm og storslalåm, og han verdenscupseirer i begge disiplinene.

I sin siste videoblogg på YouTube var Braathen med på super-G-trening, en disiplin han ikke har kjørt i verdenscupen før.

– Jeg brukte en god del av tiden på Kvitfjell til det. Det hadde vært kult å stille i ett til tre super-G-renn i år, men vi får se, sier Braathen.

– Det er derfor vi snakker om super-G nå. Det er kjempeutfordrende, men samtidig viktig. For du blir jo en så mye bedre skiløper av det. Med tanke på cup og poeng, er det helt avgjørende å ha en tredje gren hvor du kan oppnå resultater, for å «pushe» de ekstra poengene i tillegg til de stabile resultatene i slalåm og storslalåm.

At Braathen åpner for å kjøre super-G vil gi ham et stort konkurransefortrinn sammenlignet med konkurrenter som kun kjører to disipliner.

Men at 22-åringen skal bli en «allrounder» som kjører alle disipliner, er nok lite trolig ettersom han tidligere har kommet med uttalelser som at han hater utfor av hele sitt hjerte og at han aldri skal kjøre den aller raskeste disiplinen.

– Det er nok å styre med de første sesongene, så det er drit vanskelig å få tid til alt. Så det å huke tak i disse fartsgutta – Aleksander Aamodt Kilde og Henrik Røa – har vært utrolig viktig, sier Braathen.

– Kalenderen vil alltid være den største utfordringen. De legger jo aldri opp til at du skal få det til. Det er det som er dritt. De gjorde jo det før, men nå er det drit vanskelig. Det krever helikopter mellom rennene, og energimessig vil det være en helt annen påkjenning enn det jeg hadde i fjor, svarer Braathen og fortsetter:

– Det er derfor jeg tar få renn de første årene, for du kan ikke kjøre «bånn pinne» inn. Det fungerer ikke. Det er derfor det blir ett til tre renn neste sesong, for da er ikke den overgangen så stor.

Og med ytterligere en disiplin å kjempe om poeng i, er Braathens mål for neste sesong å gjøre det bedre enn niendeplassen sammenlagt sist vinter.

– Jeg var topp fem i to grener nå, så jeg tror at ved å holde meg innenfor topp-fem i to grener og samtidig kanskje danne seg en ny erfaringsbank i fart, vil det naturligvis få meg høyere i sammenlagtcupen.

22-åringen har satt opp en progresjonsplan for de neste fem årene, der det store målet er å vinne verdenscupen sammenlagt.

(©NTB)