Menu
Lucas Braathen tok 2.-plass i Østerrike. Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB

Braathen og Kristoffersen bykset til pallplass i Kitzbühel-slalåm

Lucas Braathen og Henrik Kristoffersen sikret 2.- og 3.-plass i verdenscupslalåmen i Kitzbühel lørdag. Britiske Dave Ryding tok sin første verdenscupseier.

Av NTB | 21.01.2022 14:52:19

Sport: Sunnmøringen lå som nummer tre etter første omgang, og så ut til å levere en god finaleomgang. Midtveis gikk det likevel skeis for nordmannen da han hektet og kjørte ut. Dermed røk drømmen om seier og perfekt OL-oppladning. Britiske Dave Ryding vant.

Bedre gikk det for Braathen og Henrik Kristoffersen. Braathen kjørte seg opp fra niendeplass til 2.-plass og sikret med det et nytt godt resultat etter sist helgs Wengen-seier. Da kjørte han seg opp fra 29.-plass til seier.

Kristoffersen lå som nummer 24 etter 1. omgang, men med en flott finaleomgang bykset han opp til 3.-plass.

– Det var bedre, men ikke så bra. Uansett om jeg hopper til tiendeplass, så er det ikke det jeg er her for, sa Kristoffersen til NRK. Da ledet han rennet.

Det var den italienske treneren som hadde stukket løypa til finaleomgangen, og det var tydelig at den var utfordrende. Flere utøvere kjørte ut tidlig.

Timon Haugan endte 2,21 sekunder bak ledende Alex Vinatzer i mål i første omgang og kom seg dermed ikke videre til finaleomgangen. Atle Lie McGrath og Alexander Steen Olsen kjørte begge ut i første omgang.

(©NTB)

Flere nyheter: