reklame for Sheiken Bowling
Menu
Lucas Braathen leverte en solid 1. omgang i Madonna di Campiglio og er i klar ledelse. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB

Braathen leverte en voldsom 1. omgang og leder klart i Madonna di Campiglio

Lucas Braathen kjørte ned til klar ledelse i 1. omgang i slalåmrennet i Madonna di Campiglio. Han er hele 0,42 sekund foran nærmeste konkurrent.

Av NTB | 22.12.2022 18:24:57

Sport: Det er en kort løype i Madonna med rundt 50 sekunders kjøring. Braathen kjørte ned til 49,30. Sveitsiske Loïc Meillard fra startnummer 1 er toer, mens tyske Linus Strasser fra startnummer 2 er tredjemann, 0,50 sekunder bak.

Braathen hadde en forsiktig åpning, og det var mange som var raskere enn ham de første ti sekunders kjøring. Bærum-alpinisten fikk derimot opp farten og var i mål 0,42 sekunder foran lederen Meillard.

Henrik Kristoffersen på startnummeret tidligere hadde også en forsiktig åpning, men han klarte ikke å få opp farten nedover. Avstanden til landsmannen er på hele 0,74 sekunder. Han holder femteplassen med snus på en ny pallplassering. Alpinisten fra Rælingen har to strake 2.-plasser i storslalåm og var nummer seks i Val d’Isére.

Timon Haugan var raskere enn Braathen på toppen. Han tapte heller ikke så mye nedover, endte 0,98 sekunder bak og er så vidt utenfor topp ti. Fjorårsvinner Sebastian Foss Solevåg er 1,51 sekunder bak og starter tidlig i finalen.

Alexander Steen Olsen hadde startnummer 44 blant de 76 startende. Etter rundt 20 sekunders kjøring ble det en hekt og utkjøring. Han ble diskvalifisert fra en 13.-plass i Alta Badia i mandagens storslalåm.

Atle Lie McGrath har slitt med sykdom i det siste og litt bar preg av det. Han manglet mye på tempoet og var i mål 2,16 bak Braathen. Han havnet utenfor de 30 beste som får kjøre finaleomgangen.

(©NTB)