reklame for Sheiken Bowling
Menu
Lucas Braathen sto for et skikkelig alpinsjokk i Wengen. Han vant slalåmrennet etter å ha vært nummer 29 i første omgang. Foto: Luciano Bisi / AP / NTB

Braathen klatret fra 29.-plass til seier i Wengen-slalåmen: – Verdens deiligste følelse!

Da både Henrik Kristoffersen og Sebastian Foss Solevåg sviktet, ble det en sensasjonell seier til Lucas Braathen i søndagens verdenscupslalåm i Wengen.

Av NTB | 16.01.2022 15:08:50

Sport: Klatringen til Braathen er den største i verdenscupens historie. Ingen har klatret fra 29.-plass til seier før.

Triumfen var Braathens første etter gjennombruddet i storslalåm i Sölden i 2020.

Braathen sa i det første intervjuet med NRK at han egentlig var på vei «hjem» etter første omgang. Han trodde ikke at løpet ville holde til en plass i finaleomgangen. Planen måtte endres.

– Det er ubeskrivelig, og jeg er egentlig tom for ord. Jeg var på vei hjem. Dette er verdens deiligste følelse. Fantastisk, sa Braathen til NRK.

Han fortalte at han kom inn til finaleomgangen med lave skuldre og akkurat det riktige intensitetsnivået.

Braathen kom tilbake etter en langvarig skade foran denne sesongen. Han takket «verdens beste lag» for støtten i jobben med å komme seg i form igjen.

– Da jeg satt i lederstolen, tenkte jeg at topp ti ville ha vært «crazy». Plutselig holdt det hele veien inn, sa Braathen og la til at det var en kjip måte å vinne på i og med at Henrik Kristoffersen misset seieren.

Etter rennet var Kristoffersen så skuffet at han dro kjapt fra bakken uten å snakke med NRK.

Sebastian Foss Solevåg lå på 3.-plass før finaleomgangen og kunne også ha vunnet. Han hadde 58 hundredeler opp til Kristoffersen, men endte på 6.-plass til slutt.

Braathen kjørte ned til 29.-plass fra startnummer 31. Da gjorde han store feil nederst i løypa. I finaleomgangen var han tilnærmet prikkfri og gjennomførte strålende med beste omgangstid. Han var 97 hundredeler bedre enn Fabio Gstrein fra Østerrike i 2. omgang.

Han kastet gipsen på tommelen bare to dager etter operasjonen og var tilbake på snø omtrent med det samme.

– Jeg får jobbe på videre. Det er nytt renn allerede til helgen, sa Solevåg til NRK.

Han var imponert over sin ni år yngre landslagskamerat.

– Han kjørte bra fram til feilen i første omgang også. Han har vært god hele veien. Du så at de andre bak ham ikke hadde noen sjanse. Det er imponerende, sa Solevåg.

Alexander Steen, Atle Lie McGrath og Timon Haugen tok seg ikke til finaleomgangen.

Kristoffersen var i tet etter første omgang og var på god vei til stødig seier da han kjørte ut nederst i Wengen-løypa. Braathen lå 2,04 sekunder bak Kristoffersen.

Solevåg viste at formen ikke har tapt seg stort etter at han var igjennom en operasjon i tommelen tirsdag, bare to dager etter at satte fast hånden i snøen og skadd seg etter et fall rett før mål i Adelboden sist søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: