Menu
Lucas Braathen kjørte seg opp mange hakk i finaleomgangen i søndagens storslalåmrenn i Sölden. Foto: Torstein Bøe / NTB

Braathen gnistret i alpincomebacket – klatret tolv plasser i Sölden

Lucas Braathen imponerte i finaleomgangen og suste ned til 7.-plass i storslalåmrennet i verdenscuppremieren i alpint. Marco Odermatt vant i Sölden.

Av NTB | 24.10.2021 14:37:49

Sport: Med gode bevegelser kjørte Braathen inn til finaleledelse i solskinnet i Østerrike. Den satt han på lenge i målområdet. Først da det var ni utøvere igjen, ble 21-åringen jekket ut av tetrollen.

Til slutt holdt innsatsen til å bli nummer sju, og det skilte 72 hundredels sekund til sveitsiske Odermatt. Hadde han lyktes bedre i første omgang, kunne Braathen fått til noe virkelig stort i comebacket etter en korsbåndskade.

– Dette ble mer slik jeg hadde planlagt det. Som en første forsøk på et comeback, er jeg veldig fornøyd, sa Braathen til NRK om sin egen finaleomgang.

Fjorårets sensasjonsvinner i Sölden ble nummer 19 etter første gjennomkjøring. Der trøblet Braathen med svak fart og en del feil i løypa.

I ren omgangstid var Braathen og Windingstad de to klart raskeste ned finaletraseen.

Sesongåpningen ble ikke slik Henrik Kristoffersen håpet på. Alpinstjernen fra Rælingen falt fra 11.- til 14.-plass etter en svak avslutning. Underveis gikk han fra å lede klart til å være nesten halvsekundet bak Braathen.

Kristoffersen skadet ankelen i en motocrossulykke 30. april og kunne ikke belaste foten i det hele tatt på seks uker. Han var blant utøverne som stilte med nytt utstyr i verdenscupåpningen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen stilte med nye ski og ble nummer 24. Det var ni hakk ned fra første omgang.

Timo Haugan endte på 48.-plass og greide ikke å ta seg videre. Haugan knappet inn avstanden til teten på tampen, men var likevel 3,12 sekunder bak.

– Jeg skjønner ikke hva jeg holdt på med der oppe i henget, sa Haugan til NTB.

Det var Roland Leitinger som ledet foran Sölden-finalen, men han greide ikke å ta en populær hjemmeseier. Odermatt snøt østerrikerne for den med sju hundredelers margin.

Rasmus Windingstad kjørte seg også mesterlig oppover resultatlista. Bærum-alpinisten klatret fra 22.- til 10.-plass. Han var 20 hundredeler bak Braathen, og lenge var det dobbelt norsk i Sölden.

Det var ikke bare Braathen som gjorde comeback fra skade søndag. Atle Lie McGrath var også tilbake, men han kjørte ut tidlig i storslalåmrennet. Det samme gjorde Fabian Solheim.

(©NTB)

Flere nyheter: