reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Valtteri Bottas sikret beste startposisjon i Sakhirs Grand Prix i Bahrain. Foto: Kamran Jebreili, Pool via AP / NTB

Bottas sikret pole i Hamiltons fravær

Valtteri Bottas sikret seg beste startposisjon i Sakhirs Grand Prix i Formel 1. Lewis Hamiltons reserve George Russel ordnet dobbelt Mercedes i kvalifiseringen.

Av NTB | 05.12.2020 20:23:02

Sport: Hamilton mister søndagens løp etter å ha blitt koronasmittet, men det hindret ikke Mercedes-dominans i Bahrain. Bottas slo Russell med 0,026 sekund og sikret sin femte «pole position» for året. Max Verstappen i Red Bull måtte nøye seg med tredjeplass.

– Det er annerledes med en ny lagkamerat, men jeg konsentrerte meg om mine egne oppgaver, ikke om noe annet. Det var ikke min beste kvalifisering, men det var godt nok, sa Bottas.

Russell har imponert under vikaroppdraget han fikk da Hamilton testet positivt for koronaviruset.

– Det har vært utrolig intenst. Det er så mye å lære, men jeg er veldig glad for å være så nær Valtteri med bare to dagers forberedelser. Jeg skal gjøre mitt beste i løpet, sa han.

Verstappen, som duellerer med Bottas om 2.-plassen i VM-sammendraget, var den eneste fra de andre lagene som hang brukbart med Mercedes-duoen. Charles Leclerc greide fjerdeplass selv om Ferrari slet med bilene under trening.

(©NTB)

Flere nyheter: