Menu
Erik Botheim har vært klubbløs siden mai, men endelig kan han bekrefte at han har funnet seg en ny klubb. Foto: Lise Åserud / NTB

Botheim klar for Salernitana i Serie A

Erik Botheim er klar for Serie A-klubben Salernitana etter at han har vært klubbløs siden mai, bekrefter klubbrepresentanter overfor TV 2.

Av NTB | 05.07.2022 13:01:08

Sport: Signeringen er ikke formelt bekreftet noe sted, men TV 2 får opplyst av representanter i klubben at nordmannen har signert en fireårskontrakt.

I Italia blir Botheim lagkamerat med Emil Bohinen og Julian Kristoffersen. Sistnevnte var på lån i Serie B-klubben Cosenza sist sesong og har kontrakt med Salernitana til sommeren 2024.

Salernitana gikk gjennom en tøff fjorårssesong, hvor de klarte å berge plassen i Serie A i siste liten. Klubben endte på 17.-plass, ett poeng over nedrykksstreken. Bohinen var svært delaktig i at klubben unngikk nedrykk.

Botheim avsluttet kontrakten sin med Krasnodar i mai etter at Russland invaderte Ukraina. Etter invasjonen i februar satte Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) inn en ny regel om at utenlandske spillere i den russiske fotballigaen kunne suspendere sine kontrakter og spille for en annen klubb.

Den benyttet ikke Botheim seg av, og fikk derfor aldri en offisiell opptreden for det russiske laget.

Botheim ble etter rapporten solgt til Krasnodar for 80 millioner kroner med 20 millioner ekstra i prestasjonsbaserte klausuler. Da hadde han vært svært delaktig i å skyte Bodø/Glimt til seriegull forrige sesong. Dessuten var han viktig for klubben suksess i conferenceligaen.

(©NTB)