reklame for smiaa
Menu
Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Bøtelagt etter brudd på karantene

Flere utenlandske arbeidere bøtelagt etter brudd på karantenebestemmelsene.

Av Egil M Solberg | 19.11.2020 10:53:36

Koronapandemi: Politiet har nå økt fokus på å straffeforfølge brudd på smittevernloven. I løpet av den siste tiden har flere personer i Sør-Vest politidistrikt blitt bøtelagt som følge av brudd på karantenebestemmelsene etter innreise til Norge.

Tre menn bøtelagt på Stord

I slutten av forrige uke ble politiet gjort kjent med at ytterligere tre britiske arbeidere kan ha brutt plikten om å oppholde seg på karanteneriggen på Stord i ti dager fra de ankommer Norge. Etterforskningen viser at de var en del av det samme følget briter som fikk bot i forrige uke, og at det er grunnlag for å bøtelegge mennene.

– I likhet med de tre mennene som fikk bot for brudd på karantenebestemmelsene har disse besøkt lokale puber på Stord, for så å ta drosje tilbake til riggen etterpå, opplyser påtaleansvarlig Sidsel Tunestveit.

Samtlige har fått et forelegg på 20 000 kroner, som de har vedtatt.

– Utlendingsmyndigheten vil vurdere bortvisning eller utvisning, opplyser Tunestveit.

To av britene som nå har fått forelegg er i 40-årene, mens en er i 50-årene.

Disse tre kommer altså i tillegg til de tre britiske arbeiderne som ble bøtelagt på samme grunnlag i forrige uke.

Lovgivning

Personer som ankommer Norge skal etter smittevernloven § 7, jamfør covid-19-forskriften, oppholde seg i karantene i 10 dager. Dette innebærer at en skal oppholde seg i eget hjem, eller på annet egnet oppholdssted.

Personen kan bare oppholde seg utenfor hjemmet eller oppholdsstedet hvis nærkontakt med andre enn de personene som vedkommende bor sammen med unngås.

Det er ikke tillatt å benytte offentlig transport.

Flere nyheter: