Menu
Det bosniske forsvaret satte første nyttårsdag opp nye telt i Lipa-leiren, som har huset rundt 1.000 flyktninger og migranter og som gikk opp i flammer lille julaften. Foto: AP / NTB

Bosnia bygger ny teltleir for migranter

Det bosniske forsvaret oppretter en ny teltleir for migranter og flyktninger etter at leiren der de oppholdt seg gikk opp i flammer lille julaften.

Av NTB | 01.01.2021 18:53:04

Politikk: 150 soldater ankom første nyttårsdag grenseområdet mot Kroatia, der rundt 1.000 mennesker nå lever under uholdbare forhold i vinterkulden.

Migrantene og flyktningene oppholdt seg opprinnelig i Lipa-leiren, som ble opprettet som et midlertidig tiltak i forbindelse med koronapandemien sist sommer.

Forholdene i leiren var svært kritikkverdige og planen var derfor at beboerne skulle flyttes til en nedlagt militærleir et annet sted i Bosnia.

Det utløste protester, og ifølge lederen for Bosnia-kontoret til Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM), Peter Van Der Auweraert, tente beboerne på flere telt.

Lille julaften gikk Lipa-leiren opp i flammer, og mange av beboerne har siden knapt hatt tak over hodet.

Første nyttårsdag begynte det bosniske forsvaret arbeidet med å etablere en ny leir, som skal drives av IOM.

Bosnia har blitt en flaskehals for tusenvis av flyktninger og migranter som forsøker å ta seg til Kroatia, for deretter å nyte godt av åpne grenser og fortsette til andre EU-land.

(©NTB)

Flere nyheter: