reklame for Utvik Autoservice
Menu
Odds Torgeir Børven hadde ingen stor kveld i sesongstarten mot Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Børven scoret og tapte mot Sandefjord – kan ha vært hans Odd-farvel

Torgeir Børven scoret på straffe for Odd i serieåpningen mot nyopprykkede Sandefjord, men han kan forsvinne til Rosenborg etter 1-2-nederlaget tirsdag.

Av NTB | 16.06.2020 20:05:26

Sport: Angriperen hadde en bra sjanse underveis, men den ble misbrukt etter snaut 70 minutter. Så kom målet på straffe på overtid.

Sandefjord tok ledelsen med en heading etter 84 minutter. Zé Eduardo var tøff på en corner og scoret i en duell med Fredrik Nordkvelle, som også var borti ballen. På overtid gjorde Sivert Gussiås 2-0. Begge målscorerne var innbyttere.

Børven var overfor TV 2 svært knapp i uttalelsene om en eventuell overgang.

– Jeg har sagt det jeg har lyst til å si, svarte Børven på gjentatte spørsmål fra kanalen.

Kort før avspark meldte avisene Varden og Telemarksavisa at Børven har sagt ja til Rosenborg og siterte «ikke navngitte kilder». Spissen har kontrakt med Odd til 31. juli, men han kan forsvinne til RBK før det om klubbene blir enige om en overgangssum.

Odds trener Jan Frode Nornes tar gjerne med Børven i neste kamp mot Strømsgodset også, men sier han ikke vet om Børven har spilt sin siste kamp for klubben.

– Jeg forholder meg til realiteten at han har kontrakt med oss ut juli, og jeg forbereder meg på at han skal spille mot Strømsgodset, sier Nornes til TV 2.

Flere fotballeksperter mener laget får en veldig tøff sesong i år.

Sandefjord hadde sju tap på sju kamper i Skien i den norske eliteserien før tirsdagens kamp, men denne gangen kom vestfoldingene unna tap og fikk tre kjærkomne poeng med hjem.

Børven startet for Odd tross den pågående prosessen rundt en sannsynlig overgang til RBK. Han scoret 21 mål på 30 seriekamper i fjor i Odd.

Odd fortsetter serien med bortekamp søndag. Den går i Drammen mot Strømsgodset.

Sandefjord får fordel av hjemmebane mot Start samme dag.

Odd kom til kampen med elleve seirer og tre uavgjorte på 14 kamper mot Sandefjord i Eliteserien. Det var svært varmt i Skien, og spillerne virket delvis preget av det. Odd var med i kampen om bronsemedaljen lenge i fjor.

Odd startet sesongen med ny hovedtrener på benken for første gang på tolv år. Nornes overtok etter Dag-Eilev Fagermo i vinter. Nornes fikk en svært skuffende start som sjef. Odd skapte svært lite, og uten Børven i stallen framover vil det bety utfordringer for telemarkingene.

(©NTB)

Flere nyheter: