Menu
Utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) ble torsdag erklært uønsket ved Universitetet i Oslo av Studentparlamentet. Moe mener det er en pubertal uttrykksform. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Borten Moe erklært uønsket ved universitet: – Pubertal uttrykksform

Utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) ble av Studentparlamentet torsdag erklært uønsket ved Universitetet i Oslo. Moe mener dette er en pubertal uttrykksform.

Av NTB | 25.11.2022 16:16:47

Politikk: Årsaken til at forsknings- og høyere utdanningsministeren er erklært ønsket er blant annet at studentene ikke føler seg prioritert.

– Dette synes jeg er en litt pubertal uttrykksform, sier Borten Moe i en epost til NTB.

Han sier han ønsker å invitere seg selv til studentparlamentet, gjerne ved første anledning.

– Jeg ønsker å ha en god dialog med alle, og det inkluderer selvsagt studentene, sier utdanningsministeren, som legger til at regjeringen er nødt til å prioritere i en tid der samfunnet står overfor store utfordringer.

– Vi har en verdensøkonomi på vei ut av pandemi og en krig i Europa som slår inn i realøkonomien for alle, også for studentene. Forrige regjering kunne bevilge seg ut av problemene ved å ta av oljepengene. Det kan vi ikke nå, vi er nødt til å prioritere.

Lederen av studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (UiO), Oline Sæther, skriver i Khrono fredag at studentene har forståelse for at det er trange budsjetter.

– Vi har forståelse for at det er krig i Europa. Vi har forståelse og sympati for at mange i Norge sliter nå. Men vi er lei av å bli prioritert til sist – til og med av vår egen minister, skriver Sæther.

Til nettstedet sier hun at de setter pris på at ministeren er innstilt på dialog, og at det ikke er noen hindring at studentparlamentet har erklært Moe uønsket ved universitetet.

– Det går an å møte Ola Borten Moe utenfor Villa Eika og UiO, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: