reklame for smiaa
Menu
Flere av de asiatiske børsene var ned over 2 prosent etter kun få minutter fredag etter den kraftige børsnedgangen i New York dagen før. Illustrasjonsfoto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix

Børsras i Asia etter kollaps på Wall Street

Flere av de asiatiske børsene var ned over 2 prosent etter kun få minutter fredag etter den kraftige børsnedgangen i New York dagen før.

Av NTB | 12.06.2020 04:34:09

Økonomi og næringsliv: Preget av nedgangen og dystre spådommer om amerikansk økonomi fra Verdensbanken og USAs sentralbank de siste dagene, åpnet både Nikkei 225-indeksen og den bredere Topix-indeksen ned 2,84 og 2,87 prosent fredag morgen i Tokyo.

I Hongkong var Hang Seng-indeksen ned 2,29 prosent, mens Kinas børser i Shanghai og Shenzhen var ned henholdsvis 1,51 og 1,99 prosent.

Nedgangen i morgentimene følger uker med småpositive tendenser på de asiatiske markedene. De siste dagene preges imidlertid investorenes handel av tvil, etter at nye økninger i koronasmitte i flere land som kan tyde på mulige smitteutbrudd. Også flere delstater i USA har hatt økning i antall innleggelser med covid-19 og smittetall.

(©NTB)

Flere nyheter: