Menu
Folk utenfor tavla som viser Nikkei-indeksen i Tokyo mandag. Oppgangen på de asiatiske børsene fortsetter etter at Dow Jones endte til slutt med et byks på 5,1 prosent. Foto: AP / NTB scanpix

Børsoppgangen i Asia fortsetter

Asiatiske aksjer steg tirsdag i kjølvannet av at sentralbanker vil iverksette tiltak for å stabilisere økonomien som følge av frykten for koronaviruset.

Av NTB | 03.03.2020 07:01:38

Økonomi og næringsliv: Australias S&P/ASX 200 hoppet 1,9 prosent i de tidlige handelstimer tirsdag. Også Sør-Koreas Kospi steg under starten av handelen, til 1,8 prosent.

I Japan klatret Nikkei-indeksen 0,5 prosent i starten av handelen, mens Hang Seng i Hongkong steg 0,4 prosent. Oppgangen på Shanghai-indeksen var på 1,1 prosent i de tidlige handelstimene.

Oppgangen på de asiatiske børsene fortsetter tirsdag etter at Dow Jones endte til slutt med et byks på 5,1 prosent dagen før. Den bredere sammensatte S&P-indeksen steg 4,6 prosent, og teknologitunge Nasdaq gikk opp 4,5 prosent mandag.

Sentralbankene i både Japan og USA har varslet tiltak for å sikre stabilitet og tilstrekkelig likviditet i finansmarkedene. Tirsdag var Australias sentralbank den første som satte ned renta, ned til 0,5 prosent. Det er et rekordlavt nivå.

(©NTB)

Flere nyheter: