Menu
Hovedindeksen på Oslo Børs endte tirsdag på 1.142,38 poeng. Foto: Erik Johansen / NTB

Børsoppgang for Norwegian etter gode passasjertall

Norwegian-aksjen steg tirsdag over to prosent på Oslo Børs etter at selskapet presenterte gode passasjertall for juni. Hovedindeksen endte nesten uforandret.

Av NTB | 06.07.2021 17:24:00

Økonomi og næringsliv: Det var en relativt flat børsdag i Oslo tirsdag, etter mandagens oppgang på 0,5 prosent. Tirsdag endte hovedindeksen på 1.142,38 poeng, noe som er en marginal nedgang på 0,06 prosent.

Oppgang var det derimot i Norwegian, som tirsdag leverte gode passasjertall. 225.509 passasjerer fløy med selskapet i juni, noe som er omtrent dobbelt så mange som i samme måned i fjor. Nyheten sendte Norwegian-aksjen, som var den tredje mest omsatte, opp 2,31 prosent.

Tirsdagens mest omsatte aksje var Equinor, som falt 0,76 prosent. Deretter fulgte hydrogenselskapet Nel, som steg 4,95 prosent.

Dagens største opptur fikk Seadrill, som steg hele 24,21 prosent. Dermed fortsatte riggselskapet oppturen fra mandag, da de kunne notere seg for en kursvekst på nesten 38 prosent. Årsaken til oppgangen er at det gjeldstyngede selskapet før helgen kom med et forslag til løsning for de resterende kreditorene, ifølge Dagens Næringsliv.

Et fat nordsjøolje ble ved stengetid på Oslo Børs omsatt for rundt 75 dollar fatet, en nedgang på i overkant av 2,5 prosent i løpet av dagen.

(©NTB)

Flere nyheter: