Menu
Illustrasjonsbilde fra børsen i Frankfurt: Michael Probst / AP / NTB scanpix

Børsfall i Europa mandag formiddag

Pilene pekte nedover på de viktigste børsene i Europa etter at aksjehandelen begynte mandag. Oljeprisen falt kraftig til under 23 dollar fatet.

Av NTB | 30.03.2020 10:47:03

Medisin og helse: Flere av børsene steg umiddelbart etter åpningen, før de deretter begynte å falle.

Litt etter klokken 10 hadde aksjemarkedet i Frankfurt gått ned 0,9 prosent. Både i London og Oslo var nedgangen på omtrent 1,9 prosent.

Et voldsomt fall i oljeprisen bidro til nedgangen i det norske aksjemarkedet. Nordsjøolje ble mandag formiddag omsatt for under 23 dollar fatet.

På børsene var forrige uke preget av historiske statlige redningspakker vedtatt både i USA og andre land for å håndtere de økonomiske konsekvensene av tiltakene mot pandemien. Oppgangen til Dow Jones-indeksen var den kraftigste i løpet av én uke siden 1938.

I Australia var imidlertid utviklingen en helt annen. Sydney-børsen hadde sin beste dag noensinne, og indeksen ASX 200 steg 7,0 prosent. Bakgrunnen for oppgangen var en ny økonomisk krisepakke fra den australske regjeringen.

I tillegg har økningen i antall bekreftede koronasmittede i Australia gått langsommere de siste dagene.

De ekstreme tiltakene som mange land har innført mot koronaviruset, har forårsaket et kraftig fall i etterspørselen etter olje. I tillegg er tilbudssiden styrket siden Opec og Russland ikke er blitt enige om noen ny avtale om produksjonskutt.

Men mandag ser det igjen ut til at investorenes oppmerksomhet er flyttet tilbake til spredningen av koronaviruset. Børsen i Tokyo falt 1,6 prosent, og pilene pekte nedover også i andre asiatiske aksjemarkeder.

(©NTB)

Flere nyheter: