reklame
Menu
Børsen i Tokyo steg rett til værs etter nyheten om at USAs overgangsperiode formelt er i gang. Foto: Eugene Hoshiko/AP/NTB

Børsene opp etter valgnytt fra USA

Aksjekursene steg både i Asia og i Europa etter nyheten fra USA om at overgangen til en Joe Biden-administrasjon formelt er kommet i gang.

Av NTB | 24.11.2020 11:23:14

Politikk: Verdensøkonomien har ventet på nyheten, og i Japan endte Nikkei-indeksen i Tokyo med en oppgang på 2,5 prosentpoeng etter tirsdagens handel. Den bredere Topix-indeksen steg med 2,03 prosentpoeng.

Hang Seng-indeksen i Hongkong avsluttet også dagen med oppgang (0,39 prosent). Men bildet var ikke helt entydig i Asia, og Shanghai-indeksen falt 0,34 prosent.

I Europa åpnet FTSE 100-indeksen i London med en oppgang på 0,7 prosent, mens DAX 30 i Frankfurt steg 0,8 prosent og CAC 40 i Paris steg 1,0 prosent.

Den brede oppgangen tolkes som en reaksjon på nyheten om at USAs overgangsperiode formelt er i gang – og godkjent av avtroppende president Donald Trump.

– Markedet tok nyheten positivt imot, sier børsmekler Toshikazu Horiuchi, og legger til at også nyheten om at Biden velger Janet Yellen som finansminister er blitt godt mottatt av finansfolket.

Børsmarkedene har også vært preget av vaksineoptimisme, men økende spredning av koronasmitte og høye dødstall har samtidig lagt en demper på stemningen.

Analytikernes frykt er at smittesituasjonen vil forverre seg i vinter før vaksiner kan rulles ut.

(©NTB)

Flere nyheter: