Menu
Nyheten om at en vaksine mot koronaviruset er under klinisk testing påvirket også aksjehandelen i Japan markedene åpnet tirsdag. Foto: Eugene Hoshiko/ AP/ NTB scanpix

Børsene i Asia opp fra start

Drevet av oppgangen fra amerikanske børser mandag, åpnet handelen i Tokyo først, med oppgang, tirsdag. Nikkei-indeksen hadde steget med 1,9 prosent til lunsj.

Av NTB | 19.05.2020 05:47:39

Økonomi og næringsliv: Børsene på Wall Street endte mandag med solid oppgang på mellom 2,4 og 3,9 prosent etter nyheten om at det er startet kliniske tester av en koronavaksine. Oppgangen fortsatte da handelen startet på børsen i Tokyo tirsdag og hold seg utover dagen.

Nikkei-indeksen hadde steget med 1,9 prosent ved lunsjtid, mens den bredere sammensatte Topix-indeksen gikk opp med 1,7 prosent.

Også flere andre asiatiske markeder reagerte positivt på nyhetene om en mulig vaksine. I Hongkong steg Hang Seng-indeksen med 2,1 og i Shanghai gikk Composite-indeksen med 0,6 prosent. Også i andre markeder som Sydney, Wellington, Singapore og Seoul gikk det opp.

Prisen på nordsjøolje styrket seg tirsdag morgen og ble omsatt for 35,21 dollar. For amerikansk lettolje lå prisen på 32,65 dollar fatet.

(©NTB)

Flere nyheter: