Menu
Nikkei-indeksen reagerer på børsuroen verden over og er ned over 3 prosent ved handelsåpning tirsdag. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix

Børsene i Asia hentet seg inn etter nedgang

Aksjehandelen på de asiatiske børsene hentet seg inn igjen ved lunsjtider etter å ha åpnet med nedgang tirsdag.

Av NTB | 17.03.2020 06:16:38

Økonomi og næringsliv: Nikkei-indeksen i Japan åpnet ned 3 prosent da Tokyo-børsen åpnet tirsdag og fulgte den globale trenden med virusfrykt og markedsnedgang.

I løpet av formiddagen hentet Nikkei seg inn og var på et tidspunkt opp 0,7 prosent. Til slutt endte Nikkei med en oppgang på 0,06 prosent.

Den bredere sammensette Topix-indeksen steg 2,6 prosent.

I Hongkong var Hang Seng-indeksen ved lunsjtider opp 1,05 prosent. Hovedindeksen på Shanghai-børsen var opp 0,74 prosent mens hovedindeksen på Shenzhen-børsen var så vidt opp 0,14 prosent.

I Australia reiste hovedindeksen ASX 200 seg 5,83 prosent etter at den mandag raste 9,7 prosent, dens største fall noensinne.

Sentralbanker verden rundt har forsøkt å stimulere med rentekutt, men koronaviruspandemien og frykten for dens økonomiske konsekvenser fortsetter å prege handelen på børsene.

New York-børsene stupte mandag, og den industritunge Dow Jones-indeksen falt med 12,9 prosent, den største nedgangen på én dag siden 1987.

Tirsdagens oppgang kom etter at USAs president Donald Trump kunngjorde at hans administrasjon vil støtte flyselskap rammet av krise. Han presser dessuten på for at Senatet skal godkjenne en økonomisk hjelpepakke for næringslivet og privatpersoner.

Oljeprisen steg også i tidlig handel tirsdag. Et fat nordsjøolje ble handlet for 30,58 dollet fatet, en økning på 1,8 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: