Menu
En mann med munnbind passerer foran en elektronisk tavle med aksjekurser i Tokyo. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix

Børsen i Asia falt igjen

Børsene i Asia falt torsdag igjen kraftig, trass i at de først steg etter at Den europeiske sentralbanken kunngjorde en stor hjelpepakke.

Av NTB | 19.03.2020 06:16:41

Økonomi og næringsliv: Både Hongkong og Singapore stupte over 4 prosent, mens børsen i Seoul falt hele 8 prosent. I Taipei og Mumbai var nedgangen over 6 prosent.

Jakarta falt 5 prosent, mens nedgangen var rundt 2 prosent i Tokyo, Sydney, Wellington, Bangkok og Shanghai.

I Manila falt børsen hele 25 prosent rett etter åpningen etter to dagers stengning, men det voldsomme fallet ble hentet noe inn igjen, og nedgangen var på ettermiddagen 12 prosent.

Like før Tokyo-børsen åpnet, kom ESB med en uventet kunngjøring om en hjelpepakke på 750 milliarder euro for å bremse skadevirkningene koronapandemien påfører økonomien.

Samtidig steg også oljeprisen kraftig, dagen etter at den falt til sitt laveste nivå på 18 år.

Amerikansk lettolje var opp 17 prosent til 24 dollar fatet, mens nordsjøolje steg 8,5 prosent til 27 dollar fatet. Dagen før sank lettoljen med 24 prosent og nordsjøolje 14 prosent.

Oljeprisen er hardt rammet av den synkende etterspørselen fordi all samferdsel er strammet inn på grunn av viruset, og fordi Russland og Opec er i en priskrig.

(©NTB)

Flere nyheter: