reklame for Utvik Autoservice
Menu
Fra mandag av er Storbritannias statsminister Boris Johnson tilbake på jobb i Downing Street 10 igjen. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB scanpix

Boris Johnson tilbake i Downing Street

Storbritannias statsminister Boris Johnson er tilbake i Downing Street etter å ha vært koronasyk. Mandag er han på jobb igjen, bekrefter britiske myndigheter.

Av NTB | 26.04.2020 21:02:35

Politikk: Da vil det ha gått litt over to uker siden 55-åringen ble utskrevet fra sykehus. Han ble alvorlig syk som følge av koronaviruset og sa selv at «det kunne gått begge veier».

Johnson var innlagt i en uke på sykehus, hvor han tilbrakte tre av nettene på intensivavdelingen med oksygentilførsel.

Siden han ble utskrevet har han befunnet seg på sitt landsted Chequers i Buckinghamshire.

Han ankom statsministerboligen søndag, opplyser en kilde i Downing Street til Sky News samme kveld.

Når Johnson begynner på jobb igjen, er det under økende press på regjeringen om å legge fram en plan for å lempe på koronatiltakene. Opposisjonspartiet Labours nye leder Keir Starmer har i et brev til Johnson bedt ham om å legge fram detaljene rundt en mulig gjenåpning.

Også fra det konservative regjeringspartiets rekker er det kommet oppfordringer om å lette på restriksjonene av hensyn til økonomien.

Ytterligere 413 koronarelaterte dødsfall er registrert på britiske sykehus, og det totale tallet på døde pasienter med covid-19 var søndag 20.732.

De daglige rapporterte dødstallene er normalt lavere i helgene, men ikke siden 31. mars oppgitt et så lavt tall.

– Det er oppmuntrende tegn til framgang, sier miljøminister George Eustice, som holdt regjeringens daglige pressekonferanse søndag.

Siden helsedepartementets daglige oversikt ikke omfatter dødsfall utenfor sykehus, antas det reelle dødstallet fra koronapandemien å være langt høyere enn rapportert i Storbritannia.

Rundt 153.000 personer har så langt fått påvist koronasmitte i Storbritannia.

Johnson «kan ikke vente med å begynne på jobb igjen», ifølge utenriksminister Dominic Raab, som har fungert som regjeringssjef i Johnsons fravær.

Storbritannia rapporterte søndag det laveste daglige dødstallet på nesten fire uker.

Tiden er imidlertid ikke inne for å lempe på de strenge smitteverntiltakene, mener han. Først må britene være sikker på at det offentlige helsevesenet håndterer situasjonen, samt se et langvarig og stabilt fall i den daglige dødsraten. Restriksjonene som først ble innført 23. mars, er i denne omgang forlenget til 7. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: