Menu
Flere og flere av Johnsons allierte sier de ikke lenger har tillit til den britiske statsministeren og trekker seg fra sine stillinger. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Boris Johnson rammes av en rekke protestoppsigelser

De britiske politikerne Will Quince, Laura Trott, Robin Walker, Felicity Buchan og Victoria Atkins trekker seg fra sine regjeringsstillinger onsdag.

Av NTB | 06.07.2022 12:01:02

Politikk: De fem føyer seg i rekkene av flere allierte av Boris Johnson som nå trekker seg fra sine regjeringsstillinger på grunn av mangel på tillit til statsministeren.

Mandag gikk Will Quince ut og forsvarte Johnson etter at det ble kjent at statsministeren hadde visst om tidligere anklager mot torypolitikeren Chris Pincher, som forrige uke ble suspendert fra Det konservative partiet etter anklager om at han skal ha tafset på to menn i fylla.

Onsdag sier Quince, som har vært statssekretær i utdanningsdepartementet, at han ble løyet til for å gi feil informasjon til mediene, ifølge The Guardian.

Quince kunngjorde sin oppsigelse på Twitter onsdag formiddag.

Også Victoria Atkins kunngjorde sin avgang onsdag. Hun har vært statssekretær i justisdepartementet.

Hvert departement ledes av en statsråd, men de har også underavdelinger som også ledes av det som kalles for ministre, men som har tilsvarende funksjon som en statssekretær har i Norge.

Både Quince, Walker og Atkins’ stillinger har vært som slike ministre.

– Tillit i politikken er – og må alltid være – av største betydning, men dessverre har denne gått tapt de siste månedene, skriver hun i et innlegg på Facebook onsdag formiddag.

Felicity Buchan trekker seg fra sin stilling i departementet med ansvar for industri, forskning, energi og klimaendringer. Hun hadde en tilsvarende stilling som Trott.

I tillegg har også flere parlamentsmedlemmer gått offentlig ut onsdag og trukket sin støtte til statsministeren.

Totalt forlot ti politikere fra Det konservative partiet sine regjeringsstillinger tirsdag – to statsråder, en statssekretær, fire parlamentariske privatsekretærer, en visepartiformann og to handelsutsendinger.

Johnson må onsdag ettermiddag møte i parlamentet for spørretimen, og det er ventet at han vil bli grillet både om sine nå avgåtte allierte og om Pincher-skandalen.

Robin Walker skriver også på Twitter at han fratrer sin stilling som statssekretær i utdanningsdepartementet. Han skriver at det er hendelsene den siste tiden som er bakteppet for avgjørelsen.

Laura Trotts regjeringsstilling var som parlamentarisk privatsekretær, en assistent til toppolitikerne i samferdselsdepartementet.

Tirsdag trakk finansminister Rishi Sunak og helseminister Sajid Javid seg som statsråder i Boris Johnsons regjering.

(©NTB)

Flere nyheter: