Menu
Torsdag kveld klappet Boris Johnson og det britiske folket for helsepersonellet som kjemper mot pandemien. Fredag kom beskjeden om at statsministeren selv er smittet. Foto: Aaron Chown / PA / AP / NTB scanpix

Boris Johnson og helseministeren smittet av koronaviruset

Den britiske statsministeren Boris Johnson har testet positivt for koronasmitte, opplyser statsministerens kontor. Også helseminister Matt Hancock er smittet.

Av NTB | 27.03.2020 14:46:52

Politikk: Fredag ble det klart at epidemien har nådd toppen av britisk politikk.

– Det siste døgnet har jeg utviklet milde symptomer og testet positivt for koronaviruset. Jeg isolerer meg, men fortsetter å lede regjeringens innsats. Sammen skal vi overvinne dette, skriver Johnson selv på Twitter.

Også Johnsons regjeringskollega Hancock brukte Twitter til å fortelle at han er smittet.

– Jeg har testet positivt. Heldigvis har jeg milde symptomer, og jeg jobber hjemmefra og har isolert meg selv, skrev helseministeren noen timer etter Johnson. Hancock legger til at det er viktig å følge medisinske råd for å beskytte helsevesenet og redde liv.

– Sykehus i London oversvømmes av en tsunami av alvorlig syke koronarammede pasienter, sa en representant for britiske helsemyndigheter torsdag.

Statsministeren ble testet for koronaviruset etter råd fra helsedirektør og professor Chris Witty, heter det i en uttalelse fra statsministerens kontor, ifølge BBC.

Den britiske regjeringen har fått kritikk for å ha vært sent ute med smitteverntiltak, men innførte denne uken strenge tiltak. Drøyt 11.600 personer er bekreftet smittet i landet, og det er meldt om 578 dødsfall.

Flere nyheter: